Index Vakbarát Hírportál

Új pályák ugorhatnak be az F1-es szezon megmentésére

2020. május 8., péntek 16:17

A Forma-1 jogtulajdonosát, a Liberty Mediát vezető Chase Carey újabb részleteket osztott meg arról, hogy tervezik lebonyolítani a koronavírus-járvány miatt megtépázott 2020-as világbajnokságot.

Az eddig nyilvánosságra hozott elképzelés szerint július elején Ausztriában indulna a bajnokság, további európai versenyeket tartanának augusztusban és szeptemberben, utána következnének az eurázsiai, ázsiai és amerikai futamok. A szezon decemberben zárulna az Abu-Dzabi Nagydíjjal, de még előtte pótolnák a márciusról elhalasztott Bahreini Nagydíjat. 

Carey a Racingfans-nek arról beszélt, hogy helyszínek is bekerülhetnek a sorozatba, amelyek eredetileg nem szerepeltek a versenynaptárban, hogy meglegyen a megfelelő számú verseny. Eddig három versenyt töröltek, hetet pedig elhalasztottak a járvány miatt.

Két kihívással kell szembenéznünk: megtalálni azokat a helyszíneket, ahol versenyt tudunk tartani, és kitalálni, hogyan tudjuk oda szállítani a szükséges felszerelést. Olyan helyszínekkel is tárgyalásban állunk, amelyek nem szerepelnek a 2020-as naptárban

- mondta a Liberty vezetője. Annak az esélyét sem zárta ki, hogy teljesen elmarad az idei világbajnokság.

A Racefans úgy tudja, hogy a németországi Hockenheimring merült fel lehetséges beugróként.

Egyrészt a csapatok bázisához is közel esik, másrészt a német kormány elkezdte feloldani a korlátozásokat. Carey szerint komolyan számolnak azzal a lehetőséggel, hogy Ausztriában dupla versenyt tartsanak. A Libertynél úgy számolnak, hogy a szezon első felében biztosan zárt kapusak lesznek a versenyek, de abban bíznak, hogy az év második felében már beengedhetik a nézőket. Eddig a Brit Nagydíj és a Magyar Nagydíj szervezői jelentették be, hogy biztosan zárt kapus futamot tartanak.

Arról, hogy mi a probléma a tervezett versenynaptárral, ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

Rovatok