Index Vakbarát Hírportál

Fájdalmas áldozattal járhat Vettel szerződése

2020. július 17., péntek 09:36

Sebastian Vettel, a Ferraritól az idény végén távozó négyszeres világbajnok elismerte a Magyar Nagyíj előtti csütörtökön, hogy laza tárgyalásokat folytatott a Racing Pointtal, ami komolyabb kavarodáshoz vezethet a Forma–1-en belül.

Egyes források szerint a Racing Point tulajdonosa, Lawrence Stroll – aki egyben a csapat egyik pilótájának, Lance Strollnak az apja – már kész szerződéssel állt Vettel elé a héten, a német pilóta ugyanakkor csak annyit erősített meg újságírói kérdésre válaszolva, hogy beszélgettek, laza tárgyalásokat folytatott a Racing Pointtal, de rámutatott, hogy egy hete azt is nyíltan közölte, hogy korábban a Renault is felvette vele a kapcsolatot.

A jelen helyzetben Vettel egyetlen reális opciója az F1-ben maradásra, hogy a jövőre Aston Martin névre váltó csapathoz szerződik, a helyzet viszont bonyolult, hiszen a négyszeres világbajnok leigazolásával meg kellene válniuk a két jelenlegi pilótájuk közül egytől. Már pedig ez nem lesz könnyű döntés, hiszen jelenleg

Lawrence Stroll nincs tehát könnyű helyzetben, vagy a saját fiát, vagy a középmezőny egyik legjobb pilótáját kell kiraknia a csapatából. Sajtóhírek szerint úgy tűnik, hogy Stroll a családi kapcsolatot fél inkább megbontani, vagyis attól a Péreztől búcsúzhatnak el, akinek még júliusban egy záradéknak köszönhetően felbonthatják az amúgy 2021 végéig érvényes szerződését.

A bizonytalan helyzetben pedig már meg is indult a portyázás, Pérez maga is elismerte csütörtökön, hogy már egy másik F1-csapat is felvette vele a kapcsolatot, de a sorozaton kívülről is keresték, ha esetleg felbontanák a szerződését. Hogy ki kereste az F1-ből, azt persze nem árulta el, de kizárásos alapon csak az Alfa Romeo, a Haas, illetve esetleg még a Red Bull/AlphaTauri lehettek, náluk van még ugyanis üres hely a következő idényre.

Rovatok