Index Vakbarát Hírportál

Verstappent ma senki sem tudta megállítani a Red Bull Ringen

Formula–1-es Stájer Nagydíj – körről körre

Vége
2021-06-26T134902Z 1266734280 UP1EH6Q12DO3C RTRMADP 3 MOTOR-F1-S
2021.06.27. 14:55
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Óvatosan a Pirelli előrejelzéseivel! Ami biztos, hogy az F1 gumiszállítója a C2-C3-C4-es keverékeket hozta a Stájer Nagydíjra. A lágykeverékek Paul Ricard-al ellentétben most használhatóak voltak. A Red Bull Ringen a Pirelli egy kiállást tart ideálisnak, de a két kiállássos gumistratégia ismét opció lehet több csapat számára.

  • Lando Norris zseniális időmérőt teljesített szombaton, kevesebb, mint egy tizeddel maradt alul Lewis Hamilton idejétől. A fiatal brit a harmadik rajtkockából indul majd. Norris kedveli a Red Bull Ringet, tavaly rendkívül jó verseny futott itt, a leintést követően a dobogó harmadik fokára elhatott fel a McLaren pilótája.

  • Az osztrák pálya ugyan nem tartozik a legtechnikásabb vonalvezetések közé, ám mégis több helyen tartogat kihívást a versenyzők számára. Mindössze tíz kanyar található rajta, ám ezekből többet is padlógázzal teljesítenek a versenyzők, akiket több helyen komoly terhelés ér, különösen a kilences kanyarban, ahol néhány pillanatig, akár 5G-s terhelést is kaphat a testük.

    A sok egyenes és a kemény féktávok óriási kihívást jelentenek a fékek számára, az elmúlt évek során több esetben láthattunk versenyzőket egyszerűen becsúszni a kavicságyba, miután egész egyszerűen tönkrement a fékjük, és magatehetetlenül sodródtak le a pályáról.

  • A szombati időmérőt Max Verstappen húzta be, de közvetlenül mellőle – Bottas három rajthelyes büntetését követően  a vb-címvédő Lewis Hamilton várhatja a piros lámpák kialvását. Izgalmas csata várható az élen.

  • Hamarosan kezdetét veszi a 2021-es F1-es szezon nyolcadik nagydíja a Stájer Nagydíj. Tartsanak velünk!

Rovatok