Index Vakbarát Hírportál

Rajtbüntetést kapott Lewis Hamilton a Török Nagydíjra

2021. október 8., péntek 11:50

A hétszeres világbajnok brit versenyzőt, Lewis Hamiltont 10 hellyel hátrébb sorolják a Török Nagydíj rajtjánál, mert erőforrást cseréltek az autójában – írta az F1 hivatalos közösségi oldala.

A motor- és kipufogócserével eggyel lépte túl a megengedett belső égésű motorok számának használatát, ezért jár a 10 helyes büntetés. Előbb vagy utóbb meg kellett lépni a motorcserét, nem kockáztathatott a Mercedes egy esetleges verseny közbeni leállást vagy komoly teljesítményveszteséget. Egy ilyen betlivel komoly hátrányba került volna Hamilton a világbajnoki pontversenyben. 

Hamilton jelenleg két ponttal vezeti a bajnokságot Max Verstappen előtt, akinek az autójában az Orosz Nagydíjon cseréltek erőforrást. A Red Bull kiválóan időzített, az utolsó helyről rajtoló pilótájukat végül a második helyen intették le a kaotikus esős versenyen, így minimális pontveszteséggel abszolválták a 20 helyes büntetést. A Mercedes hasonlóban reménykedhet, az isztambuli versenyhétvégére is pocsék időt jósolnak a meteorológusok, benne van a pakliban egy újabb esős verseny.

A Formula–1 hétvégi menetrendje

Szombat
12.00–13.00: harmadik szabadedzés 15.00–16.00: időmérő

Vasárnap 
15.00–17.00: Török Nagydíj

(Borítókép: Lewis Hamilton a török nagydíj helyszínén. Fotó: Mark Thompson / Getty Images) 

Rovatok