Index Vakbarát Hírportál

Hiába az óvás, Verstappen maradt a világbajnok

2021. december 12., vasárnap 20:32

Döntöttek a versenybírák a Formula–1-es idényzáró Abu-dzabi Nagydíj kapcsán benyújtott Mercedes-óvások ügyében: maradt a pályán született eredmény.

A szenzációs idényt méltó lezárás követte, Max Verstappen az utolsó körben előzte meg az újraindítást követően Lewis Hamiltont, így megkaparintva a világbajnoki címet.

A Mercedes két dolog miatt is óvott, a 48.8-as cikkelyben tárgyalt, előzés a biztonsági autós időszak alatt című fejezet alapján fellebbezték meg, hogy Verstappen még a safety car idején megelőzte Hamiltont, ennek nem adtak helyt.

Nem sokkal később tárgyalták a másik kifogásolt pontot, a 48.12-est. Itt több probléma is felvetődött, egyrészt az, hogy csak a két élmenő közötti autókat engedték el, hogy visszavegyék a körüket, másrészt az, hogy a safety carnak egy körrel később kellett volna a bokszutcába hajtania, így pedig már nem lehetett volna előzni.

Végül ezt is elutasították, így maradt Verstappen elsősége és világbajnoki címe.

Persze a Mercedes még fellebbezhet…

BREAKING: The FIA Stewards have dismissed Mercedes' protests against the Abu Dhabi Grand Prix final classification #AbuDhabiGP#F1 pic.twitter.com/VPNIfaFDMC

— Formula 1 (@F1) December 12, 2021

(Borítókép: Andrea Diodato/NurPhoto via Getty Images)

Rovatok