Index Vakbarát Hírportál

A pályamunkás arcába robbant a gumi, Latifi is beszállt a tűzoltásba

2022. március 11., péntek 10:30

A száguldó cirkusz Bahreinben tesztel, és készül az új Formula–1-es idényre, ám a Williams versenyzőjének, Nicholas Latifinek gondjai akadtak a fékkel, az autója pedig lángra kapott. Az tűzoltásba a kanadai is besegített a pályabírónak.

Javában zajlik az idény előtti tesztelés az F1-ben, Bahreinben igyekeznek a csapatok minél jobban felkészülni az óriási változásokat hozó szezonra. A tesztnap folyamán a Williams versenyzőjének, Nicholas Latifinek problémái akadtak a jobb hátsó fékkel. A kanadai megpróbált visszatérni a bokszutcába, ám a felhevült fékek miatt a hátsó felfüggesztés megadta magát, a Williams pedig megpördült. Az edzést piros zászlóval félbeszakították a baleset után. 

A fék kigyulladt, egy pályamunkás azonnal a lángok megfékezésére sietett, ám a felhevült hátsó gumi az arcába robbant:

Nicholas Latifi viszont nem elmenekült, hanem igyekezett részt venni a kármentésben, és a pályamunkás segítségére sietett az oltásban. Ilyenkor a versenyzők megpróbálják menteni az autót, hiszen minden pályán töltött perc felbecsülhetetlen értékű az idény előtti tesztek folyamán, főleg egy ilyen drasztikus szabályváltozásokat hozó szezonban.

A lassított felvételeken látszik, hogy az autó hátsó felfüggesztése is megsérülhetett a baleset során. A SkySports kommentátorállásában épp Latifi csapattársa, az újdonsült williamses Alexander Albon ült, aki bár reménykedett, hogy csak a keréknek és a fékeknek esett baja, úgy gondolja, a hátsó felfüggesztés is megsérülhetett. Az alábbi lassítás szintén erről árulkodhat.  

(Borítókép:  Nicholas Latifi, a Williams versenyzője tűzoltó készüléket használ az autóján az F1-es tesztnap folyamán, 2022. március 11-én Bahreinben. Fotó:  Mark Thompson / Getty Images)

Rovatok