Index Vakbarát Hírportál

Alonso elárulta, meddig tervez a Formula–1-ben maradni

2022. április 8., péntek 11:53

Két-három évig még szeretne a Formula–1-ben versenyezni a kétszeres világbajnok spanyol Fernando Alonso, aki két év kihagyás után az előző idény elején tért vissza a vb-sorozatba a francia Alpine istálló színeiben.

A jelenlegi mezőny legidősebb versenyzője, aki júliusban – a Magyar Nagydíj pénteki napján – ünnepli majd 41. születésnapját, az ausztráliai versenyhétvége egyik sajtótájékoztatóján azt mondta, az F1-ben a teljesítmény többet számít, mint az életkor.

Ha 25 éves lennék, akkor most nem beszélgetnénk erről, de az emberek szeretnek ilyen esetekben utat találni a fiatal versenyzőknek

– mondta Alonso, utalva az Alpine ausztrál tesztpilótájára, a Forma–2-es bajnok Oscar Piastrira, aki gyakorlatilag már csak a lehetőségre vár, hogy beülhessen a francia csapat egyik F1-es autójába.

Tavaly szerintem jól teljesítettem, egy hellyel a csapattársam előtt zártam az összetett pontversenyben, úgyhogy meglátjuk, hogyan sikerül az idei szezon. Ez az egész nem az életkorról szól, hanem a teljesítményről. Versenyképesnek és gyorsnak érzem magam, élvezem a Forma–1-ben töltött időt, és azt gondolom, néhány évet, kettőt vagy hármat még maradok

– jelentette ki Alonso, aki 2005-ben és 2006-ban a Renault-val volt világbajnok.

Alonso a bahreini idénynyitón kilencedikként ért célba, a Szaúdi Nagydíjon viszont nem szerzett pontot, mivel technikai hiba miatt kiállni kényszerült. 

A 2022-es Ausztrál Nagydíj versenyhétvégéje javában zajlik, az első két szabadedzésen tarolt a Ferrari

(MTI)

(Borítókép: Bryn Lennon – Forma 1 / Getty Images)

Rovatok