Index Vakbarát Hírportál

Vettel robogóra váltott, megbüntetheti az F1

2022. április 8., péntek 11:16

Miután Sebastian Vettel autója megadta magát az első szabadedzés elején, a négyszeres világbajnok egy robogóval sietett vissza a pályán a bokszutcába. Könnyen lehet, hogy büntetés lesz a szórakozás vége.

Magyar idő szerint szokatlan időpontban, péntek hajnalban kezdődött az első szabadedzés Melbourne-ben. Két év kihagyás után tért vissza a száguldó cirkusz mezőnye Ausztráliába, a némiképp átalakított Albert Parkba. Sebastian Vettelnek ez lesz az első versenyhétvégéje az idei idényben, az első két futamon koronavírus-fertőzése miatt nem tudott részt venni. Ebből kifolyólag minden, versenypályán megtett kilométer felbecsülhetetlen értékkel rendelkezik számára, hiszen össze kell csiszolódnia az új autóval és az átalakított pályával. Utóbbira félmegoldás az, hogy egy robogóval megy az aszfaltcsíkon, miközben integetve szórakoztatja a nézőket. 

Az első szabadedzés végén Vettel versenyautójának erőforrása bemondta az unalmast, és füstölni kezdett, a marsallok piros zászlóval félbeszakították az edzést. Miután a német félreállt, és egy sportbíróval kicsit megbontották az autó borítását, majd megállapították, hogy nem keletkezik több kár a technikában, Vettel arról érdeklődött, hogy hogyan fog visszajutni a bokszutcába. Azt a választ kapta, hogy mindjárt jön valaki egy robogóval. A négyszeres világbajnok azonban nem akart más mögé felülni, a sportbírók megengedték neki, hogy egymaga mehessen vissza a paddockba.

Hiába a sportbírók szava, Vettel könnyen lehet, hogy büntetésben részesül az akciójáért, mivel engedély nélkül hajtott a pályára a robogóval. A versenybírák a szabadedzés után magukhoz hívatták a németet. 

FRISSÍTÉS:

Sebastian Vettel 5 000 eurós pénzbüntetést kapott, mert engedély nélkül hajtott a pályára egy robogóval. Hivatalosan a szervizutakon kellett volna közlekednie a németnek. 

Mindkét szabadedzést uralta a Ferrari, összefoglalónkat az alábbi linken olvashatja. 

Rovatok