Index Vakbarát Hírportál

Hamilton tényleg beszáll a Chelsea megvásárlásába

2022. április 22., péntek 16:02

A hétszeres világbajnok Sir Lewis Hamilton a Sky Sportsnak adott interjúban megerősítette, hogy tízmillió fonttal járul hozzá a Sir Martin Broughton által vezetett konzorcium ajánlatához, amely a Chelsea megvásárlására irányul.

Sportrajongó vagyok mindenekfelett. A világ legnagyobb sportjának egyik legkomolyabb és legsikeresebb klubja a Chelsea. Amikor hallottam a lehetőségről, úgy voltam vele, hogy ez a legjobb sanszom arra, hogy valami igazán komoly dolognak a részese legyek

– ezzel a mondattal erősítette meg Sir Lewis Hamilton az Emilia-romagnai Nagydíj sajtótájékoztatóján a Sky Sportsnak, hogy valóban tízmillió fonttal járul hozzá a Sir Martin Broughton által vezetett konzorcium ajánlatához, amely a Chelsea megvásárlására irányul. 

Hamilton azt is elmesélte, hogy gyermekkorában az Arsenalnak szurkolt, ám a nagybátyja a Chelsea-nek, ezért a két rivális csapat mérkőzéseit gyakran látogatták egyött. Hozzátette, hogy kiskora óta szerelmese a labdarúgásnak. Négyéves korától kezdve mindig játszott valamilyen csapatban, a szenvedély pedig egészen 17 éves koráig kitartott, amikor a versenyzés miatt már nem fért bele az idejébe foci. 

Amikor kicsi voltam, a környékbeli srácokkal sokat rúgtuk a bőrt. Ők vagy a Tottenhamnek, vagy a Manchester Unitednek szurkoltak. Nagyon szerettem volna a társaságba tartozni, szóval a két csapat között váltogattam. Amikor hazaértem, volt olyan, hogy a nővérem rácsapott a kezemre, és mondta, hogy az Arsenalnak kell szurkolnom. Szóval öt-hat éves koromra megtanultam, hogy Arsenal-szurkoló vagyok

– elevenítette fel Hamilton a gyermekkori történetet. 

A hétszeres világbajnokot arról is kérdezték, hogy mit gondol arról, hogy egy veszteséges csapat megvásárlásának akar a részese lenni. Hamilton erre úgy válaszolt, hogy a befektetés elsődleges célja az, hogy a részese legyen valami igazán fantasztikus dolognak. Majd nevetve hozzátette: az üzleti vállalkozás része csak ezután következik.

A Chelsea-nek szurkoló Broughton csoportjában több ismert személyiség is van. Köztük a britek korábbi olimpiai bajnok atlétája, a nemzetközi sportági szövetséget (WA) irányító Sebastian Coe vagy a sportvilág ismert amerikai befektetőjének számító Josh Harris és David Blitzer, akik tulajdonostársak a Philadelphia 76ers kosárlabdacsapatban és a New Jersey Devils jégkorongcsapatban is.

(Borítókép: Lewis Hamilton a Paddockban az Emilia-romagnai Nagydíj pénteki napján. Fotó: Clive Mason / Getty Images)

Rovatok