Index Vakbarát Hírportál

Michael Masi visszatérhet a Formula–1-be

2022. április 28., csütörtök 12:33

A jövő vasárnapi Formula–1-es Miami Nagydíj előtt mindkét versenyigazgató, Niels Wittich és Eduardo Freitas is koronavírusos.

Sajtóértesülések szerint így csak akkor vehetnek részt az első alkalommal megrendezendő futamon, ha a jövő héten már negatív Covid-teszteket produkálnak, egyébként nem utazhatnak be az Egyesült Államokba.

Wittich és Freitas azután került február közepén a posztjára, hogy a tavalyi szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj utolsó köreiben történtek folyományaként leváltották Michael Masit, akinek a feladatait kettéosztották.

Az Autosport szaklap szerint ha Wittich és Freitas nem tudja ellátni feladatait Miamiban, éppen Masi lehet az egyik beugró.

A Reuters viszont úgy tudja, a két versenyigazgató mellé tanácsadóként felkért Herbie Blash lehet a helyettes, vagy Colin Haywood, aki a nemzetközi szövetség versenyirányítási rendszerének működtetéséért felelt az elmúlt években.

A helyzetet bonyolítja, hogy mivel ez lesz első Miami Nagydíj, ezért a versenyigazgatónak minden bizonnyal a szokásosnál is több feladata lenne.

(MTI)

(Borítókép: Michael Masi. Fotó:  Dan Mullan / Getty Images)

Rovatok