Index Vakbarát Hírportál

Kérdéses Lewis Hamilton versenyzése a hétvégi Kanadai Nagydíjon

2022. június 13., hétfő 11:25

Pályafutása legfájdalmasabb versenyének nevezte a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton az Azeri Nagydíjat, mivel az egész futam alatt iszonyatosan fájt a háta. Csapatfőnöke elmondása szerint a hétvégi Kanadai Nagydíjon még az indulása is veszélyben van.

Nem egy váratlan meglepetést tartogatott a Formula–1 rajongóinak a legutóbbi, Azeri Nagydíj Bakuban. A futamot végül a világbajnoki címvédő Max Verstappen tükörsimán nyerte, de ehhez hozzátartozik, hogy egyik Ferrari sem tudta befejezni a versenyt különböző motorhibák miatt. Érdekesség, hogy összesen négy Ferrari motoros versenyautó sem tudta átszelni a célvonalat. A második helyen Sergio Pérez, a harmadikon George Russell, míg a negyedik helyen az a Lewis Hamilton végzett, aki a futam után élete legfájdalmasabb versenyeként írta le az Azeri Nagydíjat.

A Mercedes hétszeres világbajnok pilótájának elmondása szerint a futam egyik pontján azt se tudta, egyáltalán kibírja-e a végéig ekkora fájdalommal. 

Rengeteg olyan pillanat volt, amikor azt sem tudtam, hogy célba érek-e egyáltalán. Azt se tudtam biztosra, hogy pályán tudom-e tartani az autót

– mondta el Hamilton a futam utáni pillanatokban a Sky Sports tudósításában.

A Mercedes versenyautója az egész futam alatt rendkívül intenzíven pattogott, ami rendszeresen visszatérő problémává nőtte ki magát a csapatnál. Toto Wolff csapatfőnök a verseny után elmondta, Lewis Hamilton versenyzése kétséges a hétvégi Kanadai Nagydíjon. A brit pilóta hozzátette:

„MINDEN EGYES ALKALOMMAL FÉLEK, MIKOR VISSZA KELL ÜLNÖM AZ AUTÓBA.”

Ennek ellenére a hétszeres világbajnok Twitter-bejegyzésben köszönte meg a biztatást a szurkolóknak, utalva arra, hogy ha rajta múlik, Kanadában is ott lesz a rajtrácson. 

A Kanadai Nagydíj szabadedzései pénteken kezdődnek, az időmérő magyar idő szerint szombat késő este, míg a futam vasárnap kerül megrendezésre. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok