Index Vakbarát Hírportál

Félrevezette csapatát Fernando Alonso: a sajtóból értesültek távozásáról

2022. augusztus 2., kedd 15:59

Bombaként robbant a hír a nemzetközi sajtóban hétfőn, miszerint a kétszeres világbajnok Fernando Alonso a következő szezontól az Aston Martin csapatában folytatja a versenyzést. Mint kiderült, a fejlemények nemcsak a szurkolókat lepték meg, hanem Alonso jelenlegi csapatát, az Alpine-t is.

Érdekes fejlemények szivárogtak ki a sportsajtóban Fernando Alonso csapatváltását illetően. Úgy hírlik, hogy a Formula–1-es pilóta félrevezette jelenlegi csapatát, amikor szerződése hosszabbításáról tárgyaltak az elmúlt hetekben. Otmar Szafnauer, az Alpine csapatfőnöke, aki kedden nyilatkozott a történtekről, elmondta, hogy Alonso hazudott nekik, és téves információkat közölt velük, amikor a jövőjéről tárgyaltak. 

Folytatódnak a tárgyalások, és már nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy megállapodjunk. Fernandónak igaza van abban, hogy a Belga Nagydíjig már mindent tudni fogunk. Az egyeztetések korábban elkezdődtek már, nagyon egyszerű lesz a megállapodás

– nyilatkozott az amerikai csapatfőnök spanyol versenyzője szerződéshosszabbításáról vasárnap, közvetlenül a Magyar Nagydíj után. 

Igen ám, de Alonso azt nem közölte csapatával, hogy közben az Aston Martin is megkereste, ő meg nyitott volt a tárgyalásra. Az Auto Motor und Sport úgy értesült, hogy az Aston Martin direkt megkérte Sebastian Vettelt, hogy már a Magyar Nagydíj előtt döntsön jövőjéről, és miután a német többszörös világbajnok bejelentette, hogy a szezon végén visszavonul, egyből nyélbe is ütötték az üzletet Alonsóval. 

A hírek szerint a felek szombaton írták alá a végleges szerződést. Ez amiatt is igencsak érdekes, mivel Alonso végig úgy tájékoztatta jelenlegi csapatfőnökét, hogy sehova sem írt alá. Még akkor is ezt a választ adta, amikor Szafnauer konkrétan rákérdezett versenyzőjénél a szerződéshosszabbításra. 

Igen, ne aggódj, még nem írtam alá senki mással

– tájékoztatta akkor csapatfőnökét Alonso. 

Az Alpine főnöke megosztotta az eset után: komolyan úgy hitte, hogy mindössze már csak formaság a szerződéshosszabbítás Alonsóval. A hírek szerint ott bizonytalanodhatott el a spanyol pilóta a hosszabbítással kapcsolatban, amikor az Alpine egy plusz egy éves szerződést kínált neki, de ő több évre akart aláírni, és bebiztosítani a helyét a Formula–1-ben. 

Otmar Szafnauer elmondta, hogy meglepődött a hétfői bejelentésen, amikor az Aston Martin hivatalos sajtóközleményben bejelentette: a következő szezontól náluk folytatja a 41 éves versenyző. A tájékoztatásból kiderült, hogy kétéves szerződést kötöttek a felek.

Az Alpine amerikai csapatfőnöke elárulta, azóta sem beszélt Alonsóval, információi szerint egy hajón van most valamelyik görög szigeten.

Reggel a csapat alkalmazottjaival beszéltem, aztán most a sajtóval. Megdöbbentett a hír

– tette hozzá Szafnauer. 

Egy dolog biztos: rendkívül érdekes lesz így a szezon hátralévő része, miután visszatér jelenlegi csapatához a spanyol világbajnok. A Formula–1 augusztus utolsó hétvégéjén folytatódik a Belga Nagydíjjal. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok