Index Vakbarát Hírportál

Több mint ötmilliárd forintért árverezték el Michael Schumacher Ferrariját

2022. november 9., szerda 20:52 | egy éve frissítve

Rekordáron, 13,1 millió euróért (5,3 milliárd forintért) kelt el a hétszeres Formula–1-es világbajnok Michael Schumacher 2003-as Ferrarija egy genfi aukción.

Az Index is beszámolt róla múlt hétvégén, hogy a Sotheby's New York-i székhelyű aukciósház elárverezi Michael Schumacher versenyautóját, amellyel 2003-ban a hatodik világbajnoki címét nyerte a Formula–1-ben.

Az F2003–GA kódjelzésű versenyautót szerdán értékesítették Genfben. Az aukciósház tájékoztatása szerint korábban soha nem fizettek még akkora összeget modern kori Formula–1-es autóért, mint most. 

A licit győztese 13,1 millió euróért (5,3 milliárd forintért) szerezte meg a legendás versenygépet.

A Sotheby's augusztusban 6,22 millió dollárért (2,5 milliárd forint) értékesítette a 2013 decemberében nagyon súlyos síbalesetet szenvedett Michael Schumacher 1998-as Ferrariját, az F300-ast.

A legenda öt vb-futamot nyert az elárverezett autóval

A hétszeres Formula–1-es világbajnok a szerdán elárverezett versenyautóval öt futamot nyert a 2003-as szezonban, és pályafutása hatodik világbajnoki címét szerezte meg abban az évben. A Ferrari tizenkilenc évvel ezelőtt sorozatban ötödször bizonyult a legjobbnak a konstruktőrök vb-pontversenyében.

Schumacher 93 ponttal nyerte meg a 2003-as összetett vb-pontversenyt, a finn Kimi Räikkönen a McLaren-Mercedes versenyzőjeként 91 ponttal zárt a második helyen. A német pilóta összesen 91 futamot nyert meg a száguldó cirkuszban, ezzel pedig a második az örökrangsorban Lewis Hamilton (103) mögött. Schumacher 155 dobogós helyezést ért el, 1566 pontot szerzett, és 68 pole-pozícióval zárt a Formula–1-ben.

Hírzárlat van körülötte

Michael Schumacher síbalesetében súlyos fejsérülést szenvedett, többször megműtötték, azóta nyilvánosan nem mutatkozott, és családja tájékoztatása szerint genfi otthonában lábadozik. Felesége, Corinna ragaszkodik Schumacher magánéletének védelméhez, teljes hírzárlat van körülötte.

(Borítókép: Michael Schumacher Forma–1-es világbajnok Ferrari F2003 GA autója 2022. november 4-én. Fotó: Fabrice Coffrini / AFP)

Rovatok