Index Vakbarát Hírportál

„Tipikus német” – korábbi csapatfőnöke a visszavonult Vettelről

2022. december 26., hétfő 18:50

Volt csapatfőnöke szerint a Formula–1-től az idei szezon végén elköszönt Sebastian Vettel több szempontból is olyan ember, amilyennek a németeket tartják.

Christian Horner, a Red Bull istálló főnöke hosszú éveken át dolgozott a sztárpilótával, s Vettel az osztrák csapat színeiben az ő irányítása mellett szerezte mind a négy vb-címét, így kiválóan ismeri a visszavonult pilótát.

Ő az a típusú fickó, aki képes volt reggel hatkor törölközőt teríteni a napágyra, és néha egészen meghökkentő frizurával vagy zokniban és szandálban megjelenni, de jó móka volt vele dolgozni. Egyébként ő büszke német. Élvezte a viccelődést, és nem félt magából is viccet csinálni. Ráadásul egészen kiválóan utánozta Nigel Mansellt, Jean Todtot pedig egyenesen briliánsan alakította

– idézte Horner dpa-nak mondott gondolatait a Magyar Távirati Iroda.

A csapatfőnök azt is elmondta, hogy Vettel óriási hatással volt a karrierjére.

Természetesen ez azért volt, mert együtt nőttünk fel. Én egy fiatal csapatfőnök voltam, ő pedig egy fiatal pilóta. Nagyszerű fickó, akiben nagyon becsülöm, hogy kiáll a dolgok mellett, amikben hisz

– méltatta a versenyzőt Horner.

A 35 éves Vettel 2010 és 2013 között sorozatban nyerte négy vb-címét. F1-es pályafutását a Saubernél kezdte, majd a Torro Rossónál nyerte az első futamát 2008-ban. 2009-tól 2014 végéig a Red Bullnál versenyzett, aztán 2015 és 2020 között a Ferrarinál szerepelt, a legutóbbi két évben pedig az Aston Martin pilótája volt. Összesen 299 F1-es futamon indult, és 53-szor győzött – idézte fel az MTI.

(Borítókép: Horner és Vettel a visszavonult F1-es pilóta búcsúztatóján. Fotó: Mark Thompson / Getty Images)

Rovatok