Index Vakbarát Hírportál

Eldőlt a Formula–1-es Magyar Nagydíj jövője

2023. március 31., péntek 09:27

A Magyar Közlöny csütörtöki számában megjelent, hogy 2032-ig biztosított a Formula–1-es Magyar Nagydíj jövője.

A kormány a Hungaroring Zrt. létesítményfejlesztésével és az F1-es Magyar Nagydíj megrendezésének 2032-ig történő meghosszabbításával kapcsolatban egyetért a versenypálya bemutatott fejlesztésével, ami elősegíti, hogy a továbbiakban is meg lehessen rendezni hazánkban a viadalt.

Felhívják a gazdaságfejlesztési minisztert, hogy tegye meg a szükséges intézkedéseket a Hungaroring tulajdonosi joggyakorlóként történő kijelölése érdekében, erre a határozat közzétételétől számítva 15 napja van.

A kormány egyetért a futamra vonatkozó versenypromóciós megállapodás és a nemzetközi szerződések 2032-ig történő megújításával.

A közlönyből kiderül, hogy a 2024. évi rendezői jogdíj összege 49 684 662,80 amerikai dollár (átszámítva mintegy 17,4 milliárd forint), a következő években pedig az éves rendezői jogdíj két százalékkal növelt összege.

A Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága a Hungaroring Sport Zrt.-vel közös sajtótájékoztatót tart kedden a helyszínen, a téma a Hungaroring jövője lesz.

(Borítókép: Arthur Thill ATP Images / Getty Images)

Rovatok