Index Vakbarát Hírportál

Verstappen nevetségessé tette az egész társaságot

2023. május 8., hétfő 14:21

A nemzetközi sajtó Max Verstappen dicséretét zengte a Formula–1-es Miami Nagydíj másnapján, miután a Red Bull pilótája a kilencedik helyről indulva megnyerte a versenyt.

Az angolszász médiában a Daily Mail bulvárlap meglepően szolid címmel illette összefoglaló cikkét: Max Verstappen könnyedén feljutott a kilencedik helyről a dobogó tetejére. A The Telegraph is hasonlóan finom volt: Verstappen átviharzott a pályán, és megszerezte Pérez elől a győzelmet. Az egyik legtalálóbb címet a spanyol Marca sportlap közölte: 

Verstappen mindenkit elintézett!

A spanyol vonalon maradva: az AS újságírói is remekül látták a helyzetet: Mad Max Miamiban a kilencedik helyről jött fel az elsőre anélkül, hogy különösebben megerőltette volna magát.

Az olasz sajtó értelemszerűen nem volt elragadtatva a Ferrari teljesítményétől. A Tuttosport így foglalta össze a hétvégét: 

A Ferrari hátul, Verstappen elöl Miamiban.

A Gazzetta dello Sport szerint Verstappen a marslakó. Úgy versenyzett, mint egy sci-fiben, és diadalmaskodott Miamiban. A Corriere dello Sportújságíróinak is szúrta a szemét a Ferrari borzasztó szereplése: Kettős Red Bull-siker, miközben a Ferrari nem tud túllépni az ötödik helyen.

A hétvége legcinikusabb címe díjat egyértelműen a francia L’équipe vitte: 

Max Verstappen nevetségessé tette az egész társaságot a futam lenyűgöző és határozott megnyerésével.

Az osztrák Kronen Zeitungegy korábbi F1-es legendához hasonlította Verstappen hétvégi briliáns vezetését:

A Forma–1-es legenda Lauda volt az utolsó, aki megtette azt, amit Verstappen. Milyen látványos visszatérés Verstappentől Miamiba! A Red Bull pilótája csak a kilencedik helyen kezdte a versenyt, de átrepült a pályán, és győzött.

(Index / MTI)

Rovatok