Index Vakbarát Hírportál

Különleges szerepben tűnik fel Keszthelyi Vivien a Hungaroringen

2023. július 7., péntek 13:38

A Keszthelyi Vivien, David Schumacher autóversenyző páros fontos küldetéssel érkezik a Hungaroringre idén júliusban.

Az idén 38. alkalommal sorra kerülő Formula–1-es Magyar Nagydíjra Keszthelyi Vivien és párja, David Schumacher is kilátogat.

A magyar sportoló háromszoros túraautó-bajnok, az Audi Sport Racing Academy tagjaként a magyar autósport történetének legeredményesebb F3-as pilótájaként tett szert széles körű ismertségre.

David Schumacher pedig, aki a formulaautót idén a DTM- és GTWC-sorozatokban Mercedes AMG-színekben versenyezve GT-versenyautóra cserélte, a Schumacher család legifjabb trónkövetelője a motorsportban – közölte a TV2 Tények című műsora.

A Formula–1 immáron az UNICEF partnereként segíti a világ legsebezhetőbb gyermekeit a minőségi oktatáshoz való hozzáférésben, támogatva a segélyszervezet világszerte végzett humanitárius erőfeszítéseit. Az UNICEF tevékenységének fontos részét képezi azon gyermekek megsegítése is, akik természeti katasztrófák, például a közelmúlt törökországi vagy szíriai földrengéseinek következtében jutottak nehéz helyzetbe.

Keszthelyi Vivien az UNICEF bajnokaként lesz a házigazdája a július 23-án, a versenyfutamot követő esti rendezvényen záruló, Formula–1-es relikviákért zajló jótékonysági licitnek, melyre egy online felületen lehet majd ajánlatot tenni.

A Pirelli által felajánlott Pirelli F1 P Zero abroncs érdekessége, hogy az időmérőt megnyerő Formula–1-es pilóta is ezt kapja a verseny kvalifikációja után, a Ferrari Trento F1 Podium Jeroboam pezsgővel pedig hagyományosan a verseny első három helyezettje ünnepel a futamot követően.

A díjakat Keszthelyi Vivien és Matteo Schiavo, a Pirelli Magyarország ügyvezetője adja majd át a legmagasabb ajánlatot tevő adományozónak. A licit teljes bevételét az UNICEF Magyarország javára ajánlják fel – írták.

A társadalmi felelősségvállalás fontosságát és a környezettudatosságot szem előtt tartva a Bolt lesz az after party hivatalos taxiszolgáltatója, környezetbarát taxikkal. A magyarországi eseménysorozat ideje alatt Keszthelyi és Schumacher is ezeket a járműveket veszi igénybe, hogy példát mutassanak a következő generációknak.

Rovatok