Index Vakbarát Hírportál

Furcsa baleset a Formula–1 szabadedzésén: Ricciardót kórházba szállították

2023. augusztus 25., péntek 18:40

Visszatért nyári szabadságából a Formula–1 mezőnye a Holland Nagydíjon. A versenyhétvége pénteki első szabadedzésén Max Verstappen, a második gyakorláson Lando Norris volt a leggyorsabb, de utóbbi edzésen Daniel Ricciardo furcsa balesetet szenvedett, és kórházba szállították.

A második szabadedzésen a hazai közönség előtt szereplő Max Verstappen, a Red Bull címvédő és összetettben vezető pilótája autózta a második legjobb időt, míg a harmadikat a thaiföldi Alexander Albon érte el a Williamsszel.

Az egy hónapos nyári szünet után folytatódó vb-sorozat pénteki nyitó tréningjén a holland kedvenc lett az első. Mögötte a spanyol Fernando Alonso, az Aston Martin szintén kétszeres vb-győztes versenyzője volt a második, míg a britek hétszeres világbajnoka, a brit Lewis Hamilton a harmadik helyen zárt.

Az összetettben második helyen álló mexikói Sergio Pérez (Red Bull) a negyedik időt autózta az első szabadedzésen, míg a második gyakorláson a hetedik pozícióban zárt. Utóbbi szabadedzésen Daniel Ricciardo, az AlphaTauri versenyzője furcsa módon kicsúszott az egyik kanyarban, és olyan kézsérülést szenvedett, amely miatt kórházba kellett szállítani. 

Az ausztrál versenyző mindössze hét kört teljesített a második szabadedzésen, mivel rögtön a gyakorlás elején későn észlelte, hogy közvetlenül előtte Oscar Piastri a falba csapódott, nem tudta kikerülni versenytársát, így ő is a gumifalban végezte. Ricciardo már autójából kiszállva láthatóan fájdalmakkal küzdött, jelezte is a csapatrádión, hogy rendkívül fájnak a kezei.

Nem csoda, mivel a becsapódás pillanatában még a kormányát fogta, majd amikor elhagyta az autóját, a bal kezén nem volt kesztyű, és azt nem is mozgatta.

A hírek szerint további vizsgálatokra egy helyi kórházba vitték, amit később az AlphaTauri is megerősített, hozzátéve, egy lehetséges csuklósérülést vizsgálnak a versenyzőjüknél.

A Holland Nagydíj szombaton a harmadik szabadedzéssel, majd az időmérővel folytatódik. 

Eredmények, 2. szabadedzés, élcsoport

  1. Lando Norris (brit, McLaren) 1:11.330 perc
  2. Max Verstappen (holland, Red Bull) 1:11.353
  3. Alexander Albon (thaiföldi, Williams) 1:11.599
  4. Lewis Hamilton (brit, Mercedes) 1:11.638
  5. Cunoda Juki (japán, AlphaTauri) 1:11.720
  6. Pierre Gasly (francia, Alpine) 1:11.766

Rovatok