Index Vakbarát Hírportál

Verstappen megpördült, de így is behúzta a sprintkvalifikációt

2023. október 21., szombat 20:48

Miután a főfutamra megszerezte a pole-t, a sprintkvalifikáción a második hellyel kellett beérnie Charles Leclerc-nek, ezúttal ugyanis Max Verstappen nem fizetett rá az időmérős hibájára, és a pénteki nappal ellentétben a leggyorsabbnak bizonyult Austinban.

Alig több mint egytized másodperc döntött az első négy között az Amerikai Nagydíj sprintversenyének rajtsorrendjét meghatározó időmérőn. A magyar idő szerint szombat este rendezett kvalifikációt Max Verstappen 1:34.538-as legjobb köridejével nyerte meg, úgy, hogy a középső etapban a kieséstől csak centik választották el, miután megpördült a pályán.

A Red Bull – immáron – háromszoros világbajnok hollandját Charles Leclerc tudta a legjobban megszorongatni, a ferraris 55 ezreddel maradt le az első rajtkockáról. A Mercedesben ülő Lewis Hamilton sem volt messze, ő 69 ezredes lemaradással a harmadik helyre kvalifikálta magát. A negyedik helyet szerző McLaren-versenyző, Lando Norris éppen csak kicsúszott a lélektani egytized másodpercből, 101 ezred választotta el Verstappentől.

A sprintfutam magyar idő szerint éjfélkor rajtol. A nagydíjat szokás szerint vasárnap rendezik, aki arról nem akar lemaradni, 21 órakor kell bekapcsolja majd a televíziót.

Rovatok