Index Vakbarát Hírportál

Verstappen kezdett a legjobban Mexikóban

2023. október 28., szombat 07:42

Pénteken mindkét szabadedzésen Max Verstappen, a Red Bull immár háromszoros világbajnok holland versenyzője bizonyult a leggyorsabbnak a Formula–1-es Mexikóvárosi Nagydíj szabadedzésein.

Az elsőn a thaiföldi Alexander Albont (Williams) és a mexikói Sergio Pérezt (Red Bull) előzte meg közvetlenül, míg a másodikon a brit Lando Norris (McLaren) és a monacói Charles Leclerc (Ferrari) végzett mögötte.

A Red Bull holland versenyzője az első gyakorláson közel egy tizedmásodpercet adott a második Albonnak, a harmadik Pérez pedig velük ellentétben már nem tudott 1:20 perces köridő alatt teljesíteni.

A közép-európai idő szerint éjfélkor kezdődött második szabadedzésen sem fért kétség Verstappen elsőségéhez, viszont a korábban negyedik Norris és ötödik Leclerc fel tudott zárkózni mögé.

Az üldözők mezőnye elég sűrű volt, a pontokért nagy csatára van kilátás, de ha így marad, akkor az első helyet Verstappen maximum elveszítheti, mert elvenni aligha tudják tőle.

A mexikóvárosi program – közép-európai idő szerint – 19:30 órától a harmadik szabadedzéssel folytatódik, majd 23 órától rendezik az időmérőt, vasárnap pedig 21 órától a futamot. Utóbbiról az Index percről perce frissülő élő tudósítással, majd összefoglalóval jelentkezik.

1. szabadedzés (a formula1.com alapján):

2. szabadedzés:

(Index/MTI)

Rovatok