Index Vakbarát Hírportál

Las Vegas mindent kitett az asztalra, de a világbajnok bohócnak érezte magát

2023. november 16., csütörtök 10:09

Nem érdekli a felhajtás az immár háromszoros világbajnok Max Verstappent a hétvégi Formula–1-es Las Vegas-i Nagydíjon. A Red Bull pilótája egykedvűen figyelte a szerdai színpompás nyitóünnepséget, melyen a szervezők többek között Kylie Minogue és John Legend fellépésével ünnepelték meg több tízezer néző előtt, hogy a száguldó cirkusz 41 év után visszatér a fény, pompa és kaszinók városába.

Egyáltalán nem érdekel az olyan esemény, ahol 99 százalék a show-ról, egy pedig a sportrendezvényről szól. Nem tetszik ez a felhajtás, én úgy nőttem fel, hogy csak a teljesítményre összpontosítsak. Kicsit bohócnak éreztem magam

– fejtette ki a holland sztár a gála után, hozzátéve, az ő véleménye ezzel együtt jelen esetben nem számít, mert itt főként a pénzről van szó.

„Én nem játszom meg magam, én közlöm a véleményemet a pozitív és negatív dolgokban is” – fogalmazott.

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso valamivel megengedőbben nyilatkozott.

Ez a hely és ez a befektetés másfajta megközelítést és show-műsort érdemel. Ezért a műsorért én is kész vagyok többet nyújtani

– jelentette ki az Aston Martin klasszisa, de hozzáfűzte, túlzottnak tartja a pilóták médiakötelezettségeit.

A rendezők telt házat jelentő 315 ezer nézővel számolnak a Las Vegas-i Nagydíj három napján, a legdrágább belépő ötmillió dollárba (1,75 milliárd forint) kerül. A helyi gazdaság nagyjából 1,2 milliárd eurónak megfelelő összeghez jut a viadal megrendezéséből.

A kaszinóvárosban az 1985-ös Dél-afrikai Nagydíj óta először kerül sor szombat este világbajnoki futamra.

A verseny magyar idő szerint vasárnap reggel 7 órakor kezdődik. A futamról az Index élő, szöveges tudósításban számol be (az M4 Sport élőben közvetít), majd összefoglalóval jelentkezik.

Az 50 körös viadal egyik fénypontja a Las Vegas Boulevard-on áthaladó, 1,9 kilométer hosszú egyenes, ahol akár 340 kilométer per órás csúcssebességet is elérhetnek a versenyautók.

(Index/MTI)

(Borítókép:  Max Verstappen és Sergio Perez a Formula–1 Las Vegas-i Nagydíján 2023. november 16-án. Fotó: ANP / Getty Images Hungary )

Rovatok