Index Vakbarát Hírportál

A McLaren versenyzője biztos benne, hogy jövőre megszerzi első F1-es futamgyőzelmét

2023. december 5., kedd 13:41

Lando Norris, a Formula–1-ben szereplő McLaren versenyzője kijelentette, hogy a következő szezonban egészen biztosan megszerzi pályafutása első futamgyőzelmét.

A 24 éves pilóta a SkySportsnak adott interjújában elmondta, véleménye szerint jövőre rendeződnek a csapat körüli problémák, ennek értelmében pedig meg fogja szerezni első futamgyőzelmét. A McLaren versenyzője hozzátette, nem szeretne túlságosan magabiztosnak tűnni, mivel nem olyan ember, de jelenleg így látja esélyeit. 

Most vagyunk az egyik legjobb helyzetben az utóbbi tíz évben. Úgy látom, végre kezdenek úgy alakulni a dolgaink, ahogy még soha. Az eddigi öt idényemből talán most tekintek a legbiztosabban a következő évre 

– jelentette ki Norris. Emellett hozzátette, hogy a 2024-es szezon első néhány versenyhétvégéje kulcsfontosságú lesz számukra, mivel idén is a szezon első szakaszában vesztettek rengeteg pontot. 

Norris eddig 104 futamon állt rajthoz, és 13 alkalommal felléphetett a dobogóra, de futamgyőzelmet még nem ünnepelhetett. Elmondta, 100 százalékig biztos benne, hogy jövőre összejön a siker, míg helyükre kerülhetnek azok az apróságok, amik eddig szerencsétlenül alakultak számukra. 

Jövőre 6 sprintfutamot rendeznek

Szintén friss hír a Formula–1 világából, hogy a 2024-es szezonban 6 sprintfutamot rendeznek a versenynaptárban.  Az áprilisi Kínai és a májusi Miami Nagydíjon először rendeznek ilyen, közel 100 kilométeres viadalt, a júniusi Osztrák és a novemberi Brazil GP harmadszor ad otthont sprintversenynek, míg Austin októberben és Katar november végén másodjára lesz házigazdája rövid futamnak.

Az FIA jelzése szerint a növekvő nézettséget hozó sprintfutamokat – amelyek 2021 óta színesítik a nagydíjakat – rendszerint szombaton tartják majd, és akkor pénteken csak egy edzés lesz. Jövőre 24 futamos lesz a Formula–1-es világbajnokság, a Magyar Nagydíjat július 21-én rendezik.

Rovatok