Index Vakbarát Hírportál

Az érintettek tagadnak, mégis egyre dagad a botrány a Mercedes csapatfőnöke körül

2023. december 6., szerda 11:13

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) vizsgálatot indított a Mercedes csapatfőnökét és feleségét ért, médiában megjelent vádak miatt – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Az FIA közleményt adott ki, melyben jelezte, hogy tisztában van azokkal a sajtóban megjelent hírekkel, melyek szerint egy Formula–1-es csapatfőnöke bizalmas információkat kapott egy személytől, aki a sorozat kereskedelmi jogait birtokló cégnél dolgozik.

A szövetség neveket nem közölt, de a lapok konkrétan megírták, hogy Toto Wolff, a Mercedes első embere kapta az információkat feleségétől, Susie Wolfftól, aki a női F1 Akadémia vezetője.

Az FIA vizsgálata váratlanul érte az érintetteket, akik értetlenségüket fejezték ki, és bírálták az eljárást.

Susie Wolff az Instagram-oldalán tett bejegyzésben utasította vissza a vádakat, hozzátéve, hogy

mélyen megbántva érzi magát, de nincs meglepve.

„Elkeserítő, hogy a függetlenségemet és megbízhatóságomat megkérdőjelezik ilyen módon, különösen azért, mert úgy tűnik, megfélemlítő és nőgyűlölő indíttatású a támadás, amely a családi állapotomat veszi célkeresztbe, és figyelmen kívül hagyja a képességeimet – írta Susie Wolff, aki korábban maga is versenyzett, és csapatfőnök is volt a Forma E kategóriában. – Az autósportban rengeteg akadályt kellett leküzdenem karrierem során, és nem hagyom, hogy teljesen alaptalan vádakkal beárnyékolják az elkötelezettségemet az F1 Akadémia felé.”


A Liberty Media birtokolta Formula–1 annyit közölt, hogy az FIA a közleménye kiadását megelőzően nem értesítette a sorozatot, ugyanakkor teljesen biztosak benne, hogy a vádak nem igazak, mert egyetlen alkalmazottjuk sem adott át bizalmas információkat egyetlen csapatnak sem.

A Mercedest szintén nem értesítette előre az FIA, és az istálló „nagyon meglepőnek” nevezte, hogy a vizsgálat hírét a közleményből kellett megtudnia.

Teljes mértékben visszautasítjuk a vádakat, melyek sértik csapatvezetőnk becsületét

– írta a Mercedes az MTI által idézett kommünikében.

Rovatok