Index Vakbarát Hírportál

Hiányzik a régi Michael! – Ralf Schumacher az orvostudomány fejlődésében bízik

2023. december 26., kedd 19:48

Már tíz éve annak, hogy a Formula–1 hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher súlyos síbalesetet szenvedett. A korábbi kiváló versenyző állapotáról azóta elvétve jelenik meg hitelesnek tekinthető információ, a családtagok csaknem minden nyilvánosságtól elzárkóznak a témában. Azonban a tragikus évforduló apropóján öccse, a hatszoros F1-es futamgyőztes Ralf Schumacher kivételt tett a Bilddel.

Az ifjabb Schumacher testvér sem árult el sokat fivére állapotából, a Daily Star azonban szemlézett egy részletet, mely alapján Ralf – ahogyan a család többi tagja sem – egyelőre nem adta fel a reményt, hogy egyszer még ugyanúgy társaloghat a bátyjával, mint a baleset előtt. Ám szavaiból arra következtetni, a hétszeres világbajnok teljes felépüléséhez szükséges gyógymód még nem áll az orvosok rendelkezésére.

„Hiányzik a régi Michael. Az élet időről időre igazságtalan. Michael egész életében elképesztően szerencsés volt, mígnem jött a tragikus balesete. Az orvostudomány fejlődése szerencsére megannyi lehetőséget kínál. Ám mindezek ellenére semmi sem olyan, mint régen” – nyilatkozta Ralf Schumacher a Bildnek.

Michael Schumacher 2013 decemberében szenvedett súlyos síbalesetet a francia Alpokban. Hiába volt rajta bukósisak, súlyos koponyasérülésekkel szállították kórházba, ahol nem sokkal később életmentő műtétet hajtottak végre rajta. Az akkori beszámolók szerint ugyan a balesetet követően még eszméleténél volt, de mire helikopterrel a grenoble-i kórházba került, már kómába esett.

Állapotáról azóta kevés, ám annál ellentmondásosabb hírek látnak napvilágot – vannak beszámolók, melyek szerint még mindig kómában lehet, mások azt állították, magánál van, ám teljesen lebénult, és mindössze pillantásokkal képes kommunikálni. Az ilyen és ehhez hasonló híreket azonban közvetlen hozzátartozói egyszer sem erősítették meg.

Rovatok