Index Vakbarát Hírportál

Hamarosan robbanhat az utóbbi évek legnagyobb átigazolási bombája az F1-ben

2024. február 1., csütörtök 11:38 | aznap frissítve

Lewis Hamilton a 2024-es szezont követően átigazolhat a Ferrarihoz, értesült a BBC Sport. A Sky Sports szerint a hétszeres világbajnok biztosan csapatot vált, az érintett csapatok viszont még nem kommentálták a hírt.

Több forrás szerint komolyan kell venni a hétszeres Formula–1-es bajnok és a Ferrari közötti párbeszédeket, írja a BBC.

A brit állítólag előrehaladott tárgyalásokat folytat a maranellói istállóval, hivatalos bejelentés viszont még nem történt.

Ha sikerül megegyezniük, akkor Charles Leclerc új csapattársat kap, Carlos Sainz pedig kereshet magának egy új csapatot.

A 39 éves versenyző tavaly nyáron írt alá új, kétéves szerződést a Mercedesszel 2024-re és 2025-re, de úgy tűnik, a szerződésében van egy kitétel, miszerint egy szezon után távozhat, ha úgy dönt.

A Ferrari és a Mercedes egyelőre nem kívánt nyilatkozni, a sajtócsapatok nem reagáltak a hírre.

A Mercedesnél mindenkit berendeltek egy nagy értekezletre csütörtökön, a megjelenés kötelező a munkavállalóknak, értesült a brit sajtó. Toto Wolff csapatfőnök és James Allison technikai igazgató azon a meetingen jelenthetik be, hogy Hamilton 2024 végén távozik a gárdától.

Hamilton sokszor hangot adott az elégedetlenségének tavaly, a 2023-as szezon kezdetén konkrétan azt mondta, hogy a Mercedes „rossz úton jár” az új koncepciójával.

A brit ezzel együtt is a harmadik helyen végzett a pilóták pontversenyében a Red Bull párosa, Max Verstappen és Sergio Pérez mögött.

Hamilton a hét világbajnoki címéből hatot a Mercedesszel nyert, az első címét a McLarennel zsebelte be, még 2008-ban.

A Ferrari érdeklődéséről szóló spekulációkról 2019-ben Hamilton azt mondta, „okos és bölcs” dolog lenne a részéről, hogy alaposan megfontolja a következő lépését, de akkor még azt hangsúlyozta, soha nem fordult meg a fejében, hogy elhagyja a Mercedest.

Rovatok