Index Vakbarát Hírportál

Először szólalt meg a Red Bull csapatfőnöke a kirobbant botrány óta

2024. február 16., péntek 13:37

Christian Horner, a Formula–1-ben érdekelt Red Bull csapatfőnökéről február elején felröppentek a hírek, miszerint egy női kollégájával szemben helytelen magatartást tanúsított. Az osztrák csapat vizsgálatot rendelt el, az érintett 50 éves brit szakember pedig majdnem két hét hallgatás után, a 2024-es autó bemutatóján azt mondta, hogy továbbra is tagadja az ellene felhozott vádakat.

Nem nyilatkozhatok az ügyről. Minden megy tovább a megszokott kerékvágásban, de nyilvánvalóan zajlik a kivizsgálás. Teljes mértékben cáfolom azokat az állításokat, amiket velem szemben fogalmaztak meg, de természetesen együttműködöm a folyamatban, ami reményeim szerint le is zárul a közeljövőben

 – mondta Horner a Sky Sports News kérdésére.

Hozzátette, úgy dolgozik továbbra is, mintha mi sem történt volna. Számára ugyanis a legfontosabb az, hogy minden tökéletes legyen a bahreini, március másodikai nyitó hétvégére. 

Kiemelte, hogy lenyűgözte őt az a sok támogatás, amelyet a partnereiktől, „az üzleten és az iparágon belülről” kapott.

Én építettem fel ezt a csapatot, én győztem meg az embereket, hogy jöjjenek ide és dolgozzanak itt, élvezem a munkát a csapattal és az emberekkel. Ennek a csapatnak a legnagyobb értéke az emberek, és ez továbbra is így van

– emelte ki Horner, aki 2005-ben, a Red Bull megalakulásakor érkezett az osztrák istállóhoz, és lett csapatfőnök.

Korábban azt lehetett tudni, hogy Hornert múlt héten meghallgatta a vizsgálatot végző ügyvéd Londonban, de az újságíróknak csak annyit mondott, hogy továbbra is határozottan tagadja az ellene felhozott vádakat. 

Úgy tűnik, rendezni látszódik a belső viszály, legalábbis jó előjelnek bizonyult, hogy Horner jelen volt a Red Bull új, RB20-as kódjelű versenyautójának bemutatóján csütörtökön a Milton Keynes-i főhadiszállásán.

Korábban arról is felröppentek a hírek, hogy a Red Bull tanácsadójával, Helmut Markóval megromlott a viszonya, amiről így nyilatkozott:

Mindig lesznek találgatások, de mi egy csapatként vagyunk együtt, mindig is így voltunk, és így leszünk ezután is.

Max Verstappen is azt nyilatkozta, hogy teljesen normális a kapcsolat közte és Horner között.

„Sok mindent elértünk már együtt, szóval ez nem változik hirtelen” – mondta a háromszoros F1-világbajnok. 

Rovatok