Index Vakbarát Hírportál

A botrányba keveredett F1-es csapatfőnök szerint még sosem voltak ennyire erősek

2024. február 29., csütörtök 11:27

A független bíró ejtette Christian Horner ellen a vádakat, amelyeket egyik hölgyalkalmazottja fogalmazott meg vele szemben tiszteletlen magatartás miatt. Az F1-es Red Bull Racing csapatfőnöke először szólalt meg nyilvánosan az ügy kirobbanása óta, de arról részleteket nem árult el. Annyit viszont elmondott, hogy sosem volt még ennyire erős az osztrák istálló.

A Red Bull Racing szerdán adta ki közleményét Christian Horner ügyében, amiben tudatta: a független bíró ejtette az angol csapatfőnökkel szembeni vádakat, így maradhat posztján. A pontos részletek máig nem ismertek, mivel vádolták konkrétan Hornert. Hölgyalkalmazottja tiszteletlen viselkedésre panaszkodott, de egyes források szerint szexuális zaklatás áll a háttérben, mivel Horner több szexuális tartalmú üzenetet küldött alkalmazottjának.

Ennek ellenére az osztrák istálló az ügyet lezártnak tekinti, a független vizsgálat eredménye értelmében pedig Horner már szerdán repülőre ült, és csatlakozott csapatához Bahreinben, ahol a mai naptól veszi kezdetét a Formula–1 2024-es szezonja. A helyszínen Horner a riporterek kereszttüzébe került, az ellene felhozott vádakról kérdezték, de az ügyben semmit nem árult el Max Verstappenék főnöke.

Attól tartok, hogy nem árulhatok el semmilyen részletet az ügyről, egyszerűen nem nyilatkozhatok, de nagyon örülök, hogy az eljárásnak vége. Itt vagyunk Bahreinben, az előttünk álló nagydíjra és szezonra koncentrálunk, és szeretnénk megvédeni mindkét címünket

– utalt ezzel arra Horner, hogy 2023-ban a csapat pilótája, Max Verstappen lett az egyéni világbajnok, míg a konstruktőri világbajnokságot toronymagasan a Red Bull nyerte. Arra a kérdésre, hogy a botrány ellenére egységes-e a csapat, hozzátette:

A csapaton belül még sosem volt ilyen erős a kapcsolat, erősebbek vagyunk, mint bármikor.

Formula–1 2024-es szezonja csütörtök kora délután kezdődik a szabadedzésekkel, pénteken az időmérőt rendezik, majd szombaton következik a futam.

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok