Index Vakbarát Hírportál

A Formula–1-es pilóták bírálják a sűrű versenynaptárt

2024. március 19., kedd 09:59

Nemtetszésüknek adtak hangot a Formula–1-es pilóták a 24 futamosra felduzzasztott versenynaptár miatt – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

„Az az érzésem, hogy máris jelentősen átléptük a határt. Fiatal vagyok még, de biztosan nem fogok még tíz évig 24 versenyen elindulni” – jelentette ki a háromszoros világbajnok, jelenlegi címvédő Max Verstappen, a Red Bull sztárja.

A hétszeres vb-első Lewis Hamilton a minőség és a mennyiség összefüggéséről, illetve az F1 jelentette terhelésről beszélt:

Gondolni kellene azokra a hatásokra is, amelyeket a világra gyakorolunk. Minél több futamra kerül sor, annál többet utazik a cirkusz a világ körül, ezért inkább a fenntarthatóságra kellene figyelni

– közölte a Mercedes brit klasszisa.

Véleményéhez csatlakozott az Aston Martint vezető, kétszeres világbajnok Fernando Alonso is.

„Huszonnégy versennyel senkire sem vagyunk tekintettel. Amikor 2001-ben bemutatkoztam az F1-ben, még csak 17 futam szerepelt a naptárban” – fejtette ki a spanyol pilóta.

Stefano Domenicali, a Formula–1 elnök-vezérigazgatója ugyanakkor teljesen másként látja a helyzetet, és a közeljövőre nézve megfelelőnek nevezte a 24 viadalt.

Akár évi harminc futamot is le tudnánk bonyolítani, mivel óriási az érdeklődés, és sokan várnak arra, hogy rendezők legyenek

– mondta az MTI által idézett sportvezető.

A Formula–1-es idény két verseny után, a hétvégén folytatódik Ausztráliában.

Rovatok