Index Vakbarát Hírportál

A Red Bull Racing kulcsfigurája mégis távozhat a csapatfőnök szexuális zaklatási ügye miatt

2024. április 25., csütörtök 19:16

A Formula–1-ben szereplő Red Bull Racing vezető mérnöke, Adrian Newey távozhat a csapattól, mivel megelégelte az osztrák istállón belül dúló hatalmi harcokat – erről számoltak be sajtóértesülések. A feszült helyzetet a csapatfőnök Christian Horner szexuális zaklatással kapcsolatos ügye idézte elő, és már azt is tudni vélik, hol folytathatja Newey.

Annak ellenére, hogy az elmúlt hetekben csendesültek a Red Bull Racing csapatfőnökével, Christian Hornerrel kapcsolatos hírek – akit még a szezon kezdete előtt szexuális zaklatással vádoltak meg –, úgy látszik, újabb fejlemények vannak kibontakozóban az ügyben. Azt már korábban megszellőztette a nemzetközi sajtó, hogy hatalmi harcok dúlnak az osztrák istállónál, mivel a többségi tulajdonos Yoovidhya család Horner pártját fogja, a csapat versenyzője, Max Verstappen apja, Jos viszont azt szorgalmazza, hogy távozzon az istálló első embere. 

Az utóbbi hetekben nem láttak napvilágot újabb fejlemények, úgy tűnt, elcsitultak a kedélyek, német sajtóértesülések viszont arról számoltak be, hogy a Red Bull Racing vezető mérnöke, Adrian Newey – aki kulcsszerepet játszik az osztrák csapat dominanciájában – megelégelte a hatalmi harcokat, és a távozás mellett döntött. 

Az Auto Motor und Sport úgy értesült, Newey már tárgyalásokba kezdett szerződése felbontásáról, amely 2025-ben járna le. Sőt, azt is tudni vélik, melyik csapat lesz a vezető mérnök következő munkahelye, mivel a Ferrari állítólag várja Newey válaszát, akivel már korábban felvették a kapcsolatot, és az olasz reptéren is látták. 

Newey távozása egyébként a korábbi F1-es versenyző, Gerhard Berger véleményével is egyezne, aki korábban azt mondta, hogy a kialakult belső feszültség miatt Horner marad a posztján, a vezetőségbe tartozó Helmut Marko és Adrian Newey viszont elhagyja a csapatot, sőt Max Verstappen a Mercedeshez tart. Ezzel kapcsolatban egyébként megkérdezték Helmut Markót, aki elmondta, 

nem fogja megakadályozni Verstappen lehetséges átigazolását a német istállóhoz. 

És apropó Mercedes, Toto Wolff csapatfőnök korábban elmondta, náluk nem opció Newey szerződtetése, mivel megbontaná a csapategységet. Az viszont egyre valószínűbb, hogy a Red Bull egyik legfontosabb vezetője távozik Horner szexuális zaklatással kapcsolatos ügye miatt. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok