Index Vakbarát Hírportál

Eldőlt Esteban Ocon sokat vitatott jövője az Alpine csapatánál

2024. június 3., hétfő 14:38

Igaznak bizonyultak a napokkal ezelőtt szárnyra kapott hírek, miszerint a szezon végén távozik Esteban Ocon, a Formula–1-ben érdekelt Alpine pilótája – olvasható a francia istálló Twitter-bejegyzésében.

Az utóbbi időben, főleg a legutóbbi, Monacói Nagydíjon történt ütközés miatt merült fel annak a híre, hogy a 27 éves pilótával nem szeretne hosszabbítani a csapat. A vezetőség már a verseny utáni nyilatkozatokban az ütközésért felelős pilótája és a sajtó tudtára adta, hogy az esetnek súlyos következménye lesz. 

Mint azt az Index is megírta: a hercegségben tartott múlt heti verseny komoly balesettel indult, amelyben három pilóta, a Red Bull-os Sergio Pérez, illetve a két Haas, Kevin Magnussen és Nico Hülkenberg számára is véget ért a verseny – a baleset miatt a körözést is megszakították körülbelül háromnegyed órára.

De nem ez volt az egyetlen eset, néhány kanyarral arréb – a finoman szólva sem kiemelkedő csapatjátékáról ismert – Esteban Ocon agresszívan szeretett volna túljutni csapattársán, Pierre Gaslyn. Előbbi egy szűk kanyarban akarta megelőzni az előtte haladó másik Alpine-pilótát, azonban nem volt a manőverre kellő hely. Így Gasly jobb elsője megdobta Ocon bal hátsóját, utóbbi autója megsérült, és véget is ért számára a verseny – csapattársa azonban megszerezte az istálló idei első pontját. 

Jelentős időszak volt az életemben, hogy ennél a csapatnál versenyezhettem a Formula–1-ben. Öt éve vagyok itt állandó versenyzőként, de a profi karrierem Enstone-ban kezdődött, amikor még tinédzser voltam, így mindig különleges hely marad számomra. Voltak nagyszerű pillanataink, persze néhány nehéz is, és nagyon hálás vagyok a csapat minden tagjának ezekért az emlékezetes időkért. Hamarosan bejelentem a terveimet, de addig is teljes figyelmemet a pályán nyújtott teljesítményre és a szezon sikeres befejezésére fordítom

– mondta Ocon a bejelentést követően. 

Feltehetőleg ez és több korábbi hasonló eset (Pérez és Fernando Alonso is többször panaszkodott rá) – amelynél Ocon bebizonyította, hogy nem a csapat, hanem saját érdekeit tartja szem előtt – ébresztette rá az Alpine-t, hogy nincs szükség a pilóta munkájára a továbbiakban. Arról egyelőre nem tudni, a 27 éves pilóta hol folytatja, és ki ül helyére. 

A 27 éves Ocon 2020-ban csatlakozott az enstone-i csapathoz, és a 2021-es Magyar Nagydíjon diadalmaskodott a maga és Alpine első Grand Prix-győzelmével.

Rovatok