Index Vakbarát Hírportál

Közösségi oldalán coming outolt a hatszoros F1-es futamgyőztes Ralf Schumacher

2024. július 15., hétfő 09:11

A korábbi Formula–1-es pilóta, Ralf Schumacher, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher öccse vasárnap bejelentette, hogy azonos nemű párkapcsolatban él.

„A legszebb dolog az életben, amikor a megfelelő társ van melletted, akivel mindent megoszthatsz” – írta Ralf Schumacher az Instagram-oldalán egy olyan fotó mellé, amelyen ő és egy másik férfi karonfogva nézik a naplementét.

A Formula–1 történetében az egyetlen ismert homoszexuális férfi pilóta a néhai brit Mike Beuttler volt, aki 1971 és 1973 között versenyzett a száguldó cirkuszban, és 1988-ban halt meg, írja a Reuters.

A 49 éves Ralf összesen hat futamot nyert az F1-ben 11 éves pályafutása alatt, amely 2007-ben ért véget. Korábban Cora volt a felesége, abból a kapcsolatból egy fia született. Érdekesség, hogy Davidnek magyar barátnője van, a fiatal pilóta évek óta egy párt alkot a szintén autóversenyző Keszthelyi Viviennel.

„Nagyon örülök, hogy végre találtál valakit, aki mellett jól és biztonságban érzed magad. 100 százalékban mögötted állok, apa, gratulálok. Minden jót kívánok nektek” – írta David az Instagramon.

„A coming outingja nemcsak személyes diadal, hanem annak a jele is, hogy végre képes félelem és szégyenérzet nélkül megélni és szeretni a valódi identitását” – reagált a bejelentésre Ralf közeli barátja, Carmen Geiss német színésznő.

Rovatok