Index Vakbarát Hírportál

15 évesen történelmet írt, az idényhajrában a bajnoki aranyért autózik Molnár Martin

2024. szeptember 10., kedd 10:08

Nagyszerű nyarat zárt Molnár Martin, a brit Formula–4-ben szereplő magyar pilóta. Az augusztusban 17. életévébe lépett tehetség második helyen áll az újoncok bajnokságában, és teljesen reális célkitűzés, hogy meg is nyerje a „rookie-k” csatáját. De mit hozhat számára a jövő? Reális célkitűzés-e 2025-re egy F4-es élcsapatba ülni, esetleg kategóriát váltani a Formula–1 felé vezető úton? Mi a véleménye a korábbi gokartos riválisról, Kimi Antonelliről, és miként tud profitálni a királykategória talán soha korábban nem látott népszerűségéből – például egy szponzortárgyaláson?

21,5 pont. A szezon utolsó két versenyén ennyit kell ledolgoznia az újoncok csatájában Molnár Martinnak ahhoz, hogy megnyerje a brit Formula–4-es bajnokság újoncainak kupáját. A Virtuosi Racing színeiben szereplő tizenhat éves pilóta remek nyarat zárt: folyamatosan javuló átlaghelyezések mellett ontotta magából az újoncok közti top 3-as helyezéseket, sőt egyik kedvenc pályáján, Zandvoortban – néhány héttel a 16. születésnapja előtt – a magyar autósport történelmének első F4-es összetett dobogóját is megszerezte

Az elmúlt időszak tanulságairól és a szezonhajrára szóló célkitűzésekről a Sportcastben beszélgettünk Molnárral, valamint a pályáját egyengető Őry Tamással, a MOTAM (Motorsport Talent Management) ügyvezető igazgatójával. 

Az adásban szóba került…

Az Index Sportcast korábbi adásait ide kattintva érheti el.

Ez a támogatott szerkesztőségi tartalom az MOTAM kft.  közreműködésével jött létre.

A 2024-es brit F4-es idény

(Borítókép: Molnár Martin. Fotó: Kaszás Tamás / Index)

Rovatok