Index Vakbarát Hírportál

Norris körrekordot döntött Szingapúrban, Verstappen csak a vert mezőnyben

2024. szeptember 20., péntek 16:09

Lando Norris körrekordot felállítva volt a leggyorsabb a Formula–1-es Szingapúri Nagydíj pénteki szabadedzésein, de nagyon közel van hozzá az első gyakorláson első Charles Leclerc. Max Verstappen csak a 15. helyen zárt, de nem volt jó napjuk a Mercedeseknek sem, Lewis Hamilton a 11. lett, a falnak ütköző George Russell pedig hetedik volt.

Az első szabadedzést az Olasz Nagydíjat megnyerő, Azerbajdzsánban a pole-pozícióból indulva másodikként záró Charles Leclerc nyerte meg, 76 ezreddel megelőzve a világbajnoki versenyfutás második helyén álló Lando Norrist.

A McLaren pilótáját a Ferraritól év végén távozó Carlos Sainz követte, az éllovas – és káromkodás miatt közérdekű munkára ítélt – Max Verstappen volt a negyedik, a Magyar Nagydíj után Bakuban is győztes Oscar Piastri elé pedig még Cunoda Juki is befért. A hétszeres világbajnok Lewis Hamiltonnak nem volt erős a kezdése, 916 ezreddel lemaradva csak a 12. helyen zárt.

A második szabadedzésen is nehezen akart összeállni a Mercedes mozgása, egyszer alulkormányozott volt az autó, egyszer túlkormányozott, miközben a Williams ficánkolt, és csak a hétvége addigi legjobb körét futó Leclerc (1:31.650) és Sainz (1:31.830) előzte meg Alexander Albont, aki lágyon 25 perc után újra az élre állt (1:31.650).

Az új gumikon aztán Norris robbantott egyet, 1:30.727-tel megdöntötte a szingapúri körrekordot, amit Sainz tartott a tavalyi pole-pozíciója óta (1:30.984).

Leclerc 87 ezredre kapaszkodott hasonló keveréken, majd picit még faragott (1:30.785), ezt követően viszont már a versenyszimulációké volt a terep, így a McLaren britje zárta élen a pénteki napot.

A hajrában előbb Cunoda, majd George Russell is a szűk utcai pálya falának ütközött, érdemben lezárva a második szabadedzést, amelyen Verstappen 1.294 másodperc lemaradással csak a 15. lett.

Folytatás szombaton a harmadik szabadedzéssel, majd az időmérővel.

Formula–1, Szingapúri Nagydíj

1. szabadedzés

2. szabadedzés

A hétvége további programja

szombat:

vasárnap:

(Borítókép: Clive Mason/Getty Images)

Rovatok