Index Vakbarát Hírportál

Messiék tehetnek keresztbe Mick Schumacher F1-es álmainak

2024. szeptember 20., péntek 13:44

Furcsa helyzet alakulhat ki a Formula–1 következő szezonjának egy utolsó szabad üléséért. Sokáig a német Mick Schumachert tartották az esélyesnek arra, hogy Nico Hülkenberg mellett a Sauber csapat másik pilótája legyen. Azonban az elmúlt hetekben bemutatkozó és a legutóbbi Azeri Nagydíjon már pontot is szerző Franco Colapintóra egyre többen tekintenek lehetséges jelöltként, akinek egy bizonyos Lionel Messi és Sergio Agüero is nagy rajongója.

Hivatalosan még az RB Visa Cash App Cunoda Juki melletti pilótája sem ismert, de abból kiindulva, hogy a Red Bull tanácsadója nemrégiben arról beszélt, hogy Liam Lawsonnak lesz helye 2025-ben valamelyik istállónál, minden bizonnyal ez a Red Bull második számú csapatánál lesz. Ezzel pedig egyedüliként a Sauber második ülése kérdéses a jövő évi rajtrácson. 

Franco Colapinto teljesen váratlanul robbant be az F1 világába. Még augusztus végén jött az első hír, miszerint ő veszi át a Williams csapatától kirakott Logan Sargeant helyét a szezon végéig. Carlos Sainz jövő évi érkezésével pedig egyelőre kérdés, mi lesz jövőre az eddig szépen teljesítő argentin versenyzővel.

A versenypályán kívül is egyre többen rajonganak már érte, két honfitársa, nevezetesen Lionel Messi és Sergio Agüero pedig egyenesen odavannak érte. Argentin hírek szerint a két klasszis már fel is vette a kapcsolatot a pilótával, aki legutóbb úgy nyilatkozott, hogy nagyon hálás a támogatásukért.

Colapinto az első argentin versenyzője a királykategóriának Gaston Mazzacane óta, aki még 2001-ben vezetett utoljára F1-es futamon.

Az argentin növekvő népszerűségét a 7-szeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick Schumacher bánhatja. A német pilóta nem először kerülne bele a Formula–1 mezőnyébe, mivel a 2020-as és 2021-es szezonban a Haas csapatában versenyzett. Azonban édesapjával ellentétben ő nem tudott túl nagy sikereket eddig felmutatni, 44 futamon mindössze 12 pontot szerzett – bár mentségére szóljon – a mezőny leggyengébb autóiban érte el ezt az eredményt. Sokáig úgy festett, ő lehet a befutó a Sauber másik ülésére, de könnyen lehet, hogy Colapinto „elorozza” ezt előle.

A Formula–1 ezen a hétvégén sem áll meg, a száguldó cirkusz mezőnye már Szingapúrban készül a szombati időmérőre. Hogy véget ér-e Oscar Piastri jó formája, vagy összeszedi-e magát a Red Bull és Max Verstappen , arra a napokban mindenképpen válaszokat fogunk kapni.

(Ajánlókép: Lars Baron, Getty Images)

Rovatok