Index Vakbarát Hírportál

Bizarr szankció az F1-ben: rajtbüntetést kapott a futamon nem is induló pilóta

2024. október 26., szombat 05:51

George Russell, a Mercedes brit versenyzője volt a leggyorsabb a Formula–1-es Mexikói Nagydíj első pénteki szabadedzésén – számolt be a Magyar Távirati Iroda. A bizonyítási lehetőséget kapó fiatalok közül két Ferrari-akadémista is negatív értelemben került a rivaldafénybe.

Russell mögött a Ferrari spanyol pilótája, Carlos Sainz Jr. autózta a második időt, míg a harmadik a japán Cunoda Juki (RB) lett. 

Az egyórás tréning közepén több mint tíz percig nem körözhettek a versenyzők, mivel Alexander Albon (Williams) ütközött Oliver Bearmannal, a Ferrari harmadik számú pilótájával.

A szintén a Ferrari akadémiáját végigjáró Robert Svarcman nevéhez fűződik viszont a hétvége legbizarrabb mutatványa: Bearmanék balesete alatt ugyanis figyelmen kívül hagyta a sárga zászlós figyelmeztetést, amiért – az állandó résztvevők körében megszokott tételként – utóbb a nemzetközi szövetség (FIA) öt rajthelyes büntetéssel sújtotta.

A világbajnoki éllovasok közül Max Verstappen teljesített a legjobban, a háromszoros bajnok a negyedik legjobb időt autózta az első edzésen. 

FORMULA–1, MEXIKÓI NAGYDÍJ
Eredmények, 1. szabadedzés (az élcsoport): 1. George Russell (brit, Mercedes) 1:17.998 perc 2. Carlos Sainz Jr. (spanyol, Ferrari) 1.18.315 3. Cunoda Juki (japán, RB) 1:18.699 4. Max Verstappen (holland, Red Bull) 1:18.839 5. Nico Hülkenberg (német, Haas) 1:18.904 6. Oscar Piastri (ausztrál, McLaren) 1:18.958.

(MTI / Index)

Rovatok