Index Vakbarát Hírportál

Ismét munkában az egykori MLSZ-elnök

2002. december 31., kedd 12:51

Amiről már tavaly is szó volt, még idén megvalósult, és jövőre kiderül, hogy az MLSZ után a Kispestet miként tudja menedzselni az első fokon az adócsalás vádja alól felmentett Kovács Attila. Kovács első lépésként vezetőedzőt jelöl ki, lehet, hogy még a héten.

A Kispest úgy indult neki az idei bajnokság őszi szezonjának, hogy az már jó szereplésnek tekinthető, ha nagyon nem szakadnak le pontszámban a bennmaradást jelentő helyek valamelyikétől. Ezt a célkitűzést végső soron teljesítették, hiszen mindössze két pont a hátrányuk a széthullás előtt álló Dunaferr-rel szemben.

Négy edző, két győzelem

Korántsem volt biztató azonban, hogy négy edző is ült a kispadon, hiszen Fitos József után Gujdár Sándor, a román Ion Patrascu után Szurgent Lajos is megkapta az irányítást, vajmi kevés sikerrel, hiszen a gyenge játékosállomány miatt behatároltak a lehetőségek. Az ősszel a Fraditól érkező menedzser, Gál László azonban vállalkozott arra, hogy minden tekintélyét latba vetve harcol a Kispest élvonalbeli tagságáért.

Ugyanez a cél lebeg a hétfőn késő este kinevezett újabb menedzser, az egykori MLSZ-elnök, Kovács Attila szeme előtt. "A jelenlegi állapotot, illetve a tabellán elfoglalt helyét figyelembe véve az elsődleges és egyetlen cél most csak az lehet, hogy a csapat kiharcolja a bennmaradást" - jelentette ki határozottan az MTI-nek egyfajta székfoglalóként.

Kovács társadalmi munkában vállalta a megbízást

"Mivel a személyemmel kapcsolatban még csak most értek véget a tárgyalások, egyelőre nem tudok felelősen nyilatkozni a leendő szakmai stábot illetően. Találgatni pedig fölösleges. Előzetes egyeztetések már zajlottak, így valószínűleg január első hetében feláll egy, a korszellemnek megfelelő szakembergárda" - fogalmazott a volt MLSZ-elnök, majd hozzátette: ennek tagjairól, és a rövid távú megbízatásokról egyszemélyben dönt. Vagyis: teljhatalmat kapott, ettől függetlenül feladatát társadalmi munkában végzi.

"Semmiféle díjazásban nem részesülök. Úgy gondolom, hogy néha ilyen feladatokat is el lehet vállalni, ha az ember valamit tenni akar a magyar labdarúgásért. Már csak azért is, mert így például lehetőség nyílik bizonyos elképzelések gyakorlati megvalósítására" - zárta mondandóját.

Soroksár, MLSZ, Kispest

Kovácsot 1999. február negyedikén, az alig több mint egy hónapja munkába állt ifjúsági és sportminiszter, Deutsch Tamás váltotta le a labdarúgó szövetség éléről, ahová a FIFA nyomására áprilisban visszahelyezte. Deutsch szerint pazarló gazdálkodás folyt az MLSZ-ben, emiatt volt kénytelen durván beavatkozni a működésbe. Az MLSZ szeptemberi közgyűlésén aztán dr. Bozóky Imrének szavaztak bizalmat a küldöttek, a nehézipari vállalkozásokat folytató Kovács pedig kiszállt a futballból.

Miután a bíróság első fokon novemberben felmentette az adócsalás vádja alól, feltehetően úgy érzi: most jött el az ideje annak, hogy a Soroksár után - még az MLSZ-elnökség előtt volt a klub első embere - ismét futballcsapat irányításában vállaljon funkciót.

Rovatok