Index Vakbarát Hírportál

Megőrjítették a magyar rajongókat a brazilok

A mieink edzésére szinte kiürültek a lelátók

2004. április 28., szerda 00:59

A brazil futballválogatott keddi, Puskás-stadionbeli tréningjének csúcspontján hangorkán tört ki, Ronaldinho és társai szinte megőrjítették a fociedzésen Magyarországon eddig elképzelhetetlennek hitt, harmincezres publikumot.

Kedd délután tizenhat óra harminchárom perckor kilépett a Puskás-stadion játékoskijárójának küszöbén Luis Fabiano, az egyik legkevésbé ismert brazil válogatott futballista, és a tribünökön lévő jó tízezer, szinte kivétel nélkül tinédzser korú, vagy még annál is fiatalabb rajongó ugrálni, sikoltozni, tapsolni kezdett.

Tekintse meg képeinket!
Fotó: Joó Gábor
Alig telt el néhány perc, és megjelent az első sztár, Cafú - elképzelhető az ováció -, aki viszont már a magyar országimázs egyik első számú hirdetőjének, a 2003-as Európai Szépségkirálynőnek is megtetszett. A Laky Zsuzsannával történt találkozás bemutatkozással és közös fotóval ért véget.

Ronaldinho a kedvenc

Utánuk természetesen sorra jöttek a többiek, Dida, Roberto Carlos - ő kapta az egyik legnagyobb tapsot -, Zé Roberto, Kaká, felrúgva az előzetesen megbeszélt, a pályát övező rekortánra tervezett sajtótájékoztató programját - a brazilok egyenesen a gyepre szaladtak és passzolgatni kezdtek.

Már csak egyetlen játékos hiányzott, a Barcelona szuperklasszisa, Ronaldinho, aki utolsóként, társaitól külön ügetett a gyepre, már-már hangorkán kíséretében, hiszen ekkora két újabb szektor telt meg fiatalokkal.

Az igen szimpatikus szupersztár mosolyogva és integetve csatlakozott a többiekhez, akikkel néhány percnyi hülyéskedés után megkezdte a "szigorú" edzést.

Több százan rekedtek a stadionon kívül

Bemelegítésképp cicázást vezényelt Carlos Alberto Parreira szövetségi kapitány, majd a pályán keresztbe lassú futás, térd- és sarokemelés volt a kötelező gyakorlat.

Fél óra telt el nagyjából, amikor a tiszta kékben edző játékosok egyik fele sárga megkülönböztető mellényt húzott magára, és elkezdődhetett a lezser egészpályás játék. Ekkorra már szinte teljesen megtelt a Puskás Ferenc Stadion alsó karéja, amely a tribün tetején a kerítéseknél tolongó nézőkkel együtt harmincezer rajongót jelentett.

Ez utóbbi pár százak még igen szerencsésnek mondhatták magukat, hiszen a stadionon kívül még több százan vártak belépésre - mindhiába.

A kapus is tud gólt ollózni

Klikk a képre!
Fotó: Barakonyi Szabolcs
Az egészpályás játék után néhány szöglet következett jobbról is, balról is, majd a felezővonalra került egy mozgatható kapu, és az eddig sem túl komoly átmozgatás még könnyedebbé vált. A keret ismét két részre oszlott, ám ekkor már az egyik hálót a 2002-es brazil gólkirály, Luis Fabiano, a másikat pedig a Roma jobbszélsője, Mancini védte.

Ők nem szerepeltek kiemelkedően új szerepkörükben, ellentétben az igazi kapusokkal: Dida félig ollózós góljára Marcos a túloldalon fejessel felelt, majd percek múlva ismét a Dida talált lehelet finom perdítéssel Mancini feje fölött a hálóba.

A gyakorlatok végén, átérezve a bemutatóvá vált edzés különleges hangulatát, a keret tagjai összeálltak egy rögtönzött csapatképre a pálya közepén, a nem létező fényképezőgépet pedig Roque Junior kezelte, megnevettetve a harmincezres publikumot.

Óvodástámadás megfékezve

A mozgást követően Parreira kapitány tartott a kezdőkör mellett egy rövidebb taktikai értekezletet, amikor is néhány óvodásnál elszakadta cérna: Petikék és Lacikák pár fős hada ugrott át a kerítésen és rohant kedvenceik felé. A biztonsági őrök persze még a gyep előtt megállították őket, és szigorú tekintettel visszakísérték szinte mindannyiukat a helyükre, ám volt, akinek sikerült a kapuk mögött helyezkedő újságírók közé vegyülni. "Bejutottam, bejutottam" - integetett társainak egy tízéves forma kissrác.

A szórakoz(tat)ás végül negyed hét körül ért véget, a sztárok integetve és vigyorogva - ekkora ovációt még szinte biztosan nem kaptak egyetlen edzésük után sem - mentek az öltözőbe.

A hangosbeszélő pedig hiába kérte az iskolásokat, tiszteljék meg a héttől edző magyar válogatottat is, öt-hat ezernél többen - a mieinknek persze ez is rekord - nem maradtak a lelátókon.

Rovatok