Index Vakbarát Hírportál

Benyugtatózta a brazilokat az argentin futballcsapat gyúrója

2005. január 20., csütörtök 16:03

Az 1986-ban világbajnok, 1990-ben világbajnoki döntős argentin futballválogatott szövetségi kapitánya egy brazil lapnak adott interjújában elismerte, hogy gyúrója nyugtatókat és altatószert tartalmazó vizespalackkal kínálta az ellenfél játékosait a 90'-es Arnegtína-Brazília vb-nyolcaddöntőn.

Az 1986-ban világbajnok, 1990-ben világbajnoki döntős argentin válogatott szövetségi kapitánya, Carlos Bilardo egy interjúban bevallotta, csapatának gyúrója, Miguel di Lorenzo nyugtatókat tartalmazó vizet adott az ellenfél játékosainak az 1990-es labdarúgó-vb argentin-brazil nyolcaddöntőjén - írja a spanyol sport.es internetes oldal.

A brazilok nyugtatós löttyöt kaptak

A meccs közben nem csak saját, de az ellenfél futballistáinak is dobott vizespalackokat, ám utóbbiaknak nyugtatót és altatószert tartalmazó vizet adott.

"A masszőrünk adta a gyógyszerezett vizet a braziloknak a partvonalnál" - ismerte el a brazil Veintitrés című lapban Bilardo. A meccset 1-0-ra az argentin válogatott nyerte, és jutott a negyeddöntőbe, miután a hajrában Diego Maradona remek passzából Caniggia lőtt gólt.

"Büntessék meg Bilardóékat!"

A brazil válogatott akkori szövetségi kapitánya, Sebastiao Lazaroni felháborodottan reagált Bilardo vallomására: "Nem érdekes, hogy tizennégy év, vagy tizennégy nap telt-e el, a FIFA-nak meg kell büntetnie Bilardót és a masszőrt is". Sőt, szerinte az egész argentin futballszövetséget felelősségre kell vonni, hiszen "előfordulhat, hogy más ellenfeleik is kaptak a nyugtatós vízből az 1990-es tornán".

Csak Branco panaszkodott, de neki sem hittek

A meccset után csak egy brazil játékos, Branco panaszkodott rosszullétre, illetve tompaságra, de senki nem hitt neki, hazájában is azt gondolták, csak kifogásokat keres a kudarcra. "Bilardóék akciója rettentően felelőtlen volt. Képzeljék el, mi lett volna, ha valamelyikünknél tiltott szert mutatnak ki a találkozó utáni doppingvizsgálaton a nyugtatók miatt. Azonnal eltiltották volna, ártatlanul" - mondta Branco.

Rovatok