Index Vakbarát Hírportál

Fél évig nem védhet koponyaműtéte után a Chelsea kapusa

2006. október 16., hétfő 21:15

A Chelsea elsőszámú kapusa, Petr Cech a Reading elleni bajnokin a harmadik percben egy ártalmatlannak tűnő helyzetben törte be a fejét. Vasárnap megműtötték, hat hónapot legalább ki kell hagynia, de hétfő este már látogatókat fogadott. Az angol szövetség vizsgálatot indított Jose Mourinho edző, a vétkes játékos, és a játékvezető ellen is.

Legalább fél évig nem védhet Petr Cech, a Chelsea labdarúgócsapatának koponyaműtéten átesett kapusa, aki a Reading elleni szombati bajnoki első percében ütközött Steven Hunttal.

Halálfélelem

"Veszélyes lenne siettetni a visszatérését. Az operáció során még az is félő volt, hogy ha az ütéstől túlságosan megduzzadt az agya, akkor esetleg nem éli túl a beavatkozást" - mondta a klub egyik orvosa.

A cseh válogatott játékosnak betört a feje, és az orvosok úgy látták jónak, ha megműtik.

Ártalmatlan helyzetnek látszott

Az angol szövetség nemcsak Hunt ellen indított vizsgálatot, hanem a lefújás utáni durva nyilatkozatáért Jose Mourinho Chelsea-vezetőedző, illetve az eset súlyosságát rosszul felmérő Mike Riley játékvezető ellen is.

Hunt egy ártalmatlan helyzetben támadta meg a cseh kapust, aki a tizenhatos oldalvonala és az alapvonal felé csorgó labdára vetődött rá. Huntról a szándékosságot nehéz lenne feltételezni, teljesen vétlen volt az esetnél, de rendkívül szerencsétlenül találta el a kapus fejét a térdkalácsával.

Szégyen és gusztustalan

A nyilatkozataiban ritkán visszafogott Mourinho ennek ellenére szégyennek és gusztustalannak nevezte a történteket. "Elmondhat egy imát, hogy életben maradt."

Riley játékvezető olyan szögben állt, hogy nem láthatta, mi történt, és elsőre nem is tűnt veszélyesnek a helyzet. Igaz, a kapus nem tudott lábra állni, négykézláb hagyta el a játékteret.

Megbánás és megvédés

A sérülést okozó Hunt maga alá került az esettől. "Borzasztóan sajnálom, ami történt, levélben már bocsánatot kértem Petrtől, amint lehet, szeretném személyesen is felkeresni - mondta hétfőn Hunt. - A labdát akartam megszerezni, összeütköztünk, de nem akartam sérülést okozni, főleg nem ilyen súlyosat, remélem, ezt mindenki elhiszi. Borzasztóan érzem magam." Mourinho támadása ellenére a Reading kitart futballistája mellett.

Cech cseréje, az olasz Carlo Cudicini ugyancsak megsérült az 1-0-ra megnyert találkozón, de ő már elhagyhatta a kórházat, pedig elsőre az ő eszméletvesztése tűnt súlyosabbnak.

Hilario lesz a kapuban

A mérkőzés amúgy a két sérülés miatt százhét percig tartott, mindvégig feszült volt. Mourinho segítőjét, Rui Fariát kevéssel a hármas sípszó előtt küldte el a játékvezető a kispadról.

Javulóban

Szerdán, az FC Barcelona elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen várhatóan a harmadik számú kapus, a portugál Henrique Hilario áll a vonalra.

Hétfő estére sokat javult Cech állapota, a Chelsea közleménye szerint este már látogatókat is fogadhatott, igaz egyelőre rövid időre. "Petr állapota szépen javul, a gyógyszerek hatására nincsenek fájdalmai, mindenkit megismert maga körül, a feleségével hosszabb ideig beszélgetett, de még érthetően nagyon gyenge" - tájékoztatta a londoni egyesület a szurkolóit.

Rovatok