Index Vakbarát Hírportál

Afrika legizmosabb futballista-felsőtestei

2008. február 10., vasárnap 05:56

Kigyúrt atléták napjaink futballistái, az Afrika-kupán szereplők kiemelkedően azok. Formában van Drogba, Eto'o és Essien, de egy ismeretlen ghánai mindegyiküket veri. Szerintünk. Ön mit gondol? Szavazzon!

Ritkán feszül egymásnak futballtornán annyi izom, mint az Afrika-kupán, ahol idén is úgy néznek ki a játékosok, mint a profi ökölvívók. Felsőtestre, természetesen.

Meccs közben is látszik, gólöröm közben vagy lefújás után aztán lekerül a mez, és örülhetnek a hölgyek. A legideálisabb felépítése talán Didier Drogbának van: 189 centi magas, 88 kiló. Izom, csont, vér, bőr, zsír deka se.

Afrika legjobb testei - galéria!

A kameruniak csatárcsillaga, Samuel Eto'o a legszálkásabb, a ghánaiak világklasszisa, Mikael Essien viszont nem az, rajta van minimális felesleg. Állóképessége azonban kivételes, mindenkinél többet bír futni.

Exedzője, José Mourinho nem véletlenül mondta róla: "Mikael három-négy meccset is képes lejátszani ugyanazon a napon."

Ki a legizmosabb?

  • 994
    Junior Agogo
  • 573
    Didier Drogba
  • 361
    Mikael Essien
  • 86
    Samuel Eto'o

Nem futballistafelépítésű, de izomban minden sztárt ver Junior Agogo. Az angol harmadosztályú Nottingham Forestben focizó csatár állítólag 73 kiló, de ezt nem hisszük el, csak azt, hogy 178 centi. Úgy néz ki, mint egy testépítő, pedig állítja, súlyzót életében nem fogott a kezébe.

"Sosem jártam konditeremben, a testem a felmenőimtől örökölhettem" - nyilatkozta a napokban a The Sun című lapnak.

Agogo a ghánai nők kedvence lett az utóbbi hetekben. Elmesélte, naponta keresték föl hölgyek a csapat szállodájában házassági ajánlattal, egy öregúr pedig konkrétan a leányunokáját akarta hozzáadni. A 28 éves játékos egyelőre nem választott, mint mondta, még keresi élete nőjét.

Rovatok