Index Vakbarát Hírportál

Lepkét fogott a Boca Juniors kapusa

2008. május 30., péntek 15:35 | aznap frissítve

A Fluminense Buenos Airesben, az LDU Quito Mexikóvárosban harcolt ki döntetlent. Mindkét találkozó ideges hangulatban zajlott, 7-7 sárga lapot osztottak ki, Mexikóban a pirosak is előkerültek.

Mindkét elődöntőn döntetlen született a Libertadores-kupában. Ez nem biztos, hogy előnyt jelent az idegenben ikszet elért csapatoknak, elég, ha az idei sorozat korábbi eredményeire tekintünk. Mindenesetre a Fluminense és az ecuadori LDU Quito bizakodva várhatja a jövő heti visszavágókat.

Ahogyan várható volt, feszült hangulatban zajlott le az argentin-brazil párharc első összecsapása. Rögtön az elején Juan Riquelme szerzett vezetést a Bocának, de a Fluminense gyorsan válaszolni tudott. A második játékrész közepén megint Riquelme volt eredményes, szabadrúgásból, ám ezúttal 11 perc múlva érkezett a brazilok válasza, nem kis kapushiba után.

A Flu remekül tartotta magát, nagyszerű meccset játszott a két csapat. Renato Gaucho, a vendégek edzője nagyon dicsérte csapatát, de korántsem bízza el magát. Emlékeztetett, a címvédő Boca a tavalyi és az idei negyeddöntőben is hazai döntetlen után harcolta ki a továbbjutást. Egy biztos, a Maracanában hihetetlen hangulat várja majd a Bocát.

Nem sikerült előnyt kiharcolni az América csapatának sem. Bolanos az ecuadori vendégeknek szerzett vezetést a gól nélküli első félidőt követően. A 72. percben egyenlített a hazai csapat, egy perccel később mindkét gárda megfogyatkozott. A vendégektől a gólszerző Bolanost, míg a hazaiaktól a védő Dominguezt állította ki az uruguayi Vázquez bíró. Az Azték-stadionban 104 500 néző figyelte az eseményeket.

Libertadores-kupa, elődöntők, első mérkőzés

Boca Juniors-Fluminense 2-2 (Riquelme 12., 65., ill. Thiago Silva 16., 77.), América-LDU Quito 1-1 (Esqueda 72., ill. Bolanos 62.)

Rovatok