Index Vakbarát Hírportál

Három 11-est védett az ecuadori kapus

2008. július 3., csütörtök 10:50

Az LDU Quito úgy nyerte meg a Libertadores-kupát, hogy kapusa a Fluminense elleni büntetőpárbajban három tizenegyest is kivédett. Az első meccs 4-2-jét 1-3 követte a Maracanában.

Az ecuadori LDU Quito nyerte a dél-amerikai bajnokok ligáját, a Libertadores-kupát, miután a döntő második mérkőzésén büntetőpárbajban legyőzte a brazil Fluminensét. Az már a döntő előtt biztos volt, hogy új győztese lesz a kupának, hiszen korábban egyik csapat sem nyerte el a trófeát.

A hazai első meccsen 4-2-re diadalmaskodó ecuadori együttes a Maracana 86 ezer brazil szurkolója előtt is remekül kezdett, már az ötödik percben megszerezte a vezetést egy 14 méteres kapáslövéssel. Ezt követően talpra állt a vendéglátó, és a folytatásban az ő akarata érvényesült.

Thiago Neves előbb egy 22 méteres lapos lövéssel egyenlített, majd egy gyors bedobás után öt méterről is betalált. A második félidő elején meglett a mesterhármas, miután egy 23 méteres szabadrúgásból is kilőtte a bal alsó sarkot.

Több gól nem született, és miután a Libertadores Kupában az idegenben szerzett gólok nem számítanak, következhetett a hosszabbítás, amelyben nem esett gól. A 11-eseknél a vendégek koncentráltak jobban, kapusuk három büntetőt is megfogott.

A legérdekesebb harc a második párban alakult ki, amikor a mesterhármast szerző Thiago Neves a játékvezetői sípszó után másodpercekig kivárt, de amikor a kapus reklamált, belőtte mellette a labdát. A játékvezető nem adta meg a gólt, megismételtette a lövést, ezt már védte a kapus.

Az LDU összesítésben 3-1-re nyert, ezzel első ecuadori csapatként elvitte a legrangosabb dél-amerikai klubtrófeát. A Fluminense hiába verte ki az elődöntőben a címcédő Boca Juniorst, csak második lett.

Libertadores Kupa, döntő, 2. mérkőzés:

Fluminense (brazil)-LDU de Quito (ecuadori) 3-1 (2-1, 3-1, 3-1) - 11-esekkel: 1-3

gól: Thiago Neves (12., 28., 57.), illetve Leon (5.)

A párharcot az LDU nyerte, 5-5-ös összesítés után büntetőkkel.

Rovatok