Index Vakbarát Hírportál

Magyarország-Bulgária 1-0

2008. július 14., hétfő 19:10 | tizenöt éve frissítve

Németh Krisztián góljának és a kapus Gulácsi Péter bravúrjainak köszönhetően győzelemmel kezdte szereplését az U-19-es labdarúgó-válogatott a csehországi Európa-bajnokságon.

A magyar U-19-es labdarúgó-válogatott nem titkoltan azzal a céllal érkezett Csehországba az Európa-bajnokságra, hogy minimum az első hatban végezzen. Ez ugyanis azt jelentené, hogy az együttes kvalifikálta magát a jövő évi egyiptomi U20-as vb-re.

Ehhez mindenképpen nyerni kellett az első meccsen Bulgária ellen, akik azonban hasonló céllal, elsősorban a mi legyőzésünkkel akartak oda kijutni.

A bolgárok kezdték a találkozót, de sokáig csak ennyi sikerélmény jutott nekik, hiszen Németh Krisztián már a tizedik percben előnyhöz juttatta a magyar csapatot, amikor Koman remek kiugratását lőtte ballal 12 méterről a bal alsó sarokba.

A magyar együttes ugyan a folytatásban is támadásban maradt és sokkal veszélyesebb volt ellenfelénél, a helyzetek sorra kimaradtak. A 22. percben egyenlíthettek volna a bolgárok, de a magyar kapus Gulácsi hatalmas bravúrral védte Zehirov lövését. Öt perccel később Németh növelhette volna az előnyt de ígéretes helyzetben ahelyett, hogy levette volna a labdát, egyből lőtt, a kapus védeni tudott.

Újabb öt perc elteltével aztán megint Gulácsi bravúrja kellett, hogy ne sikerüljön a bolgár egyenlítés. A félidő utolsó percében már Gulácsi sem tudott menteni, szerencsére azonban a bolgár támadó lesről talált be, így érvénytelen volt a gólja.

A második félidő eleje kiegyenlített játékot hozott, a 48. percben csak egy bevetődő magyar védő mentette meg a kaput a góltól. Az iram kicsit visszaesett az első félideihez képest, ennek ellenére a 65. percben növelhettük volna az előnyünket, ha a luxemburgi játékvezető megítéli a Németh lerántásáért járó teljesen jogos tizenegyest a javunkra.

A folytatásban a bolgárok próbálkoztak, többet, azonban komoly helyzetet nem tudtak kialakítani. a magyar együttes kontrákal próbálkozott, de nem sikerült növelni az előnyt.

Tíz perccel később újabb hatalmas bolgár helyzet, de a védők ismét tisztázni tudnak a gólvonal elött. Az utolsó percekben mindkét edző cserélt, majd az utolsó pillanatokban egy megszokott Gulácsi bravúrral zárult a találkozó.

Eredmény:

A csoport, 1. forduló:

Magyarország-Bulgária 1-0 (1-0)

Prága, Zizkov Stadion, 1000 néző, v.: Albert Toussaint (luxemburgi)

gólszerző: Németh (11.)

A csoport másik meccsén:

Németország-Spanyolország 2-1 (1-0)

A B csoport eredményei:

Csehország-Anglia 2-0 (0-0)

Görögország-Olaszország 1-1 (1-0)


A magyar csapat további programja:

csütörtök: Magyarország-Spanyolország, Pribram, 18 ó

vasárnap: Magyarország-Németország, Pribram, 20 ó

Rovatok