Index Vakbarát Hírportál

Németh K. az 5. legnagyobb tehetség

2008. július 16., szerda 22:37

A The Sun összeállította a csehországban zajló U19-es futball-Eb legreménytelibb labdarúgóinak toplistáját. A magyar Németh Krisztián az ötödik, a legnagyobb csillagnak a Chelsea játékosát, Scott Sinclairt tartják.

Az angol bulvárlap szerkesztőit nem izgatta fel, hogy csapatuk az első fordulóban simán kikapott Csehországtól, a legjobb tízben négy honfitárs játékost is beletettek. Van még a listán két spanyol, egy-egy német, olasz és görög is.

Mellesleg korábban U19-es Eb-ken tűnt fel Luis Figo és Thierry Henry, hat éve pedig – bár fiatalabbként vett részt a tornán – Fernando Torres is, aki gólkirály lett és a döntő gólját is megszerezte 2002-ben.

A tizedik helyen az angol James Tomkins végzett, aki már bemutatkozott a West Hasm United felnőtt együttesében is. Kilencedik az Atletico Madridot erősítő Ignacio Camacho, nyolcadik szintén egy West Ham-es angol, a 24 korosztályos bajnokin 25 gólos Freddie Sears.

Hetedik Daniel Sturridge a Manchester Cityből, aki Stuart Pearce edzősége idején már bemutatkozhatott a felnőtt csapatban. Hatodik a rangsor egyetlen németje, Lars Bender.

Az ötödik Németh Krisztián, akire a lap szerint fényes jövő vár a Liverpoolban, és biztosra veszik, hogy jövőre az első csapatban is bemutatkozhat. Nem mellékesen a csapat edzője, Rafa Benitez a klub egykori legendájához, Kenny Dalglishoz hasonlította a magyar támadót.

Negyedik a spanyol Fran Mérida, aki fiatal kora ellenére az Arsenal játékosának mondhatja magát. Harmadik a görög labdarúgás legnagyobb ígéretének tartott Szotirisz Ninisz a Panathinaikoszból.

A második az olasz Andrea Paloschi, aki már a Milan felnőtt együttesében is játszott. Az első pedig Scott Sinclair, azaz az Eb legnagyobb ígéretének azt a játékost tartják, aki a Chelsea első csapatában is szerepet kapott.

Rovatok