Index Vakbarát Hírportál

Magyarország-Németország 1-2

2008. július 20., vasárnap 22:40

A magyar utolsó csoportmeccsén kikapott az U19-es labdarúgó Eb-n, de így is továbbjutott a négy közé. A döntőbe jutásért Olazországot kell legyőzni.

A magyar és a német U19-es labdarúgó-válogatott abban a tudatban játszotta a csehországi Európa-bajnokság záró csoportmeccsét, hogy már mindkettő továbbjutott. Így csak az volt a kérdés, ki lesz a csoport győztese, azé a csoporté, melyből már a záróforduló előtt kiestek a címvédő spanyolok.

Lelkes és hangos magyar szurkolás mellett kezdődött a találkozó, ennek ellenére a találkozó elején a németek voltak aktívabbak. Igazi gólhelyzetet azonban nem sikerült kialakítaniuk a magyar együttes ellen, amely a terveknek megfelelően nem a legerősebb összeállításában kezdte a meccset.

Az első negyedóra német fölénye után a magyar csapatnak is voltak próbálkozásai, de komoly gólhelyzetig nem jutottak Simonék. A német mezőnyfölény aztán a 35. percben érett góllá, amikor egy jobb oldali szöglet után Reinartz csukafejesét csak a gólvonalon túlról tudta kirúgni Szabó.

A félidő hátralévő részében akadtak magyar helyzetek is, de az eredmény már nem változott. A második játékrészben is inkább a németek akarata érvényesült, de nem tudták bevenni Pokorni kapuját.

A 74. percben váratlanul egyenlített a magyar együttes. Amilyen váratlan, olyan szép volt a gól, hiszen Szabó baloldali beadását Simon az ötös sarkáról pazar mozdulattal fejelte a hosszú sarokba. Két perccel később megint vezettek a németek, az előretörő Naki remek labdát adott a jobboldalon felfutó Rissének, aki hét méterről hatalmas gólt lőtt.

A folytatásban aztán hiába próbálkozott a magyar együttes, a németek kontráiban sokkal több veszély volt, de újabb gól már nem született. Ez azt is jelenti, hogy a magyar együttes csoportjában a második helyen végzett, így az elődöntőben a másik csoport győztesével, Olaszországgal találkozik.

A csoport másik meccsén a spanyolok legázolták a bolgárokat, így kiharcolták a részvételt a jövő évi egyiptomi U20-as világbajnokságon, míg a bolgárok egyetlen csapatként pont nélkül zárták az Eb-t.

A másik csoportban az angolok hiába verték három góllal a görögöket, mert az olaszok is nyertek egy kifejezetten gólgazdag és változatos meccsen a csehek ellen, így a rendezőkön kívül mostani legyőzőjük jutott tovább.

Eredmények:

A-csoport:

Németország-Magyarország 2-1

gól: Reinartz (35.), Risse (76.), illetve Simon (74.)

Spanyolország-Bulgária 4-0

A csoport végeredménye: Németország 9 pont, 2. Magyarország 6, 3. Spanyolország 3, 4. Bulgária 0.

B csoport: Olaszország-Csehország 4-3 Anglia-Görögország 3-0

A csoport végeredénye: 1. Olaszország 5 pont, 2. Csehország 4, 3. Anglia 4, 4. Görögország 2

Rovatok