Index Vakbarát Hírportál

Budapest Honvéd-Sturm Graz 1-2

2008. július 26., szombat 22:34 | tizenhat éve frissítve

Az Intertotó Kupa harmadik fordulójának visszavágóján a magyar csapat az idegenben elért 0-0-ás döntetlen után hazai pályán kikapott, és ezzel kiesett.

Kitűnő első negyedórát produkált a magyar csapat, aminek meg is lett az eredménye. A 8. percben Dobos szöglete üresen találta Szmiljanicsot, aki 8 méterről fejelt a hálóba. Ezzel a góllal az is eldőlt, hogy - az idegenben elért 0-0 miatt - biztosan nem lesz hosszabbítás.

A gól után kijött a Sturm, a Honvéd képtelen volt élni a kontrák adta lehetőséggel, rengeteg labdát szórt el Pölöskei Gábor csapata. A Sturm próbálkozásait Rabóczki rendre hárította, a kapus remek formában védett az egész találkozón. A Honvéd korábbi menetelésében is oroszlánrész szerepet vállalt az egykori válogatott játékos.

Miközben a Sturm nyomott, szurkolóik a vendégeknek fenntartott szektort kezdték lebontani. Szerencsére a biztonságiak és a rendőrök a szünetre az egész társaságot kiterelték olyan területre, ahol nem okozhattak több kárt. Az osztrákoknak sok jó nem jutott Budapestből. Délelőtt a belvárosban kerültek összetűzésbe a honvédosokkal, vélhetően emiatt szerettek volna revansot venni.

A második félidő első negyedórájában alaposan bekezdett az egykor BL-résztvevő Graz. A Honvéd életveszélyesen játszott, egy bekapott gól már osztrák továbbjutást jelentette volna.

Egyre nagyobb erőkkel támadott a Sturm, húsz perccel a vége előtt teljesen beszorult a Budapest Honvéd. A 72. percben Beichler egyenlített, így már a Sturm állt továbbjutásra. A 78. percben eldőlt a meccs, Haas góljával már 2-1-re vezetett a Sturm. A második félidőben teljesen visszaáltt Honvéd ekkor már olyan hátrányba került, amelyet lehetetlen volt behozni.

Az Intertotó Kupa sorozat, amelyet ebben az esztendőben rendeznek utoljára, úgy ért véget, hogy nem sikerült a továbbjutás, egyetlen magyar csapat sem tudta azt a bravúrt végrehajtani, hogy ebből a sorozatból kerüljön be az UEFA-Kupába.

Eredmény
Budapest Honvéd-Sturm Graz 1-2 (1-0). Gólszerző: Szmiljanics (8.), ill. Bleicher (72.), Haas (78.). Továbbjutott a Sturm Graz 2-1-es összesítéssel.

Rovatok