Index Vakbarát Hírportál

A Juventus otthonában verte az Arsenalt

2008. augusztus 2., szombat 22:21

A londoni labdarúgó Emirates kupán a spanyol bajnok Real Madrid csak egy góllal verte a német Hamburgot, a Juventus ugyanilyen arányban nyert a rendező Arsenal ellen. A Real-Juventus is érdekes lehet a szezon előtt.

Londonban, az Emirates kupán három egykori BL-, illetve BEK-győztest lát vendégül az Arsenal. A szombati első meccsen az 1983-ban diadalmas Hamburg a hatszoros győztes Real Madriddal csapott össze.

A spanyolok kezdtek aktívabban, de nem volt nagy iramú az összecsapás. A 25. percben aztán a madridiak egy szép akció végén – amelynek során kétszer is szerencsésen pattant vissza eléjük a labda – megszerezték a vezetést. Michel Salgado jobboldali lapos beadását van Nistelrooy közelről lőtte a kapuba.

Az első félidőben több lehetőségük is volt a németeknek az egyenlítésre, de ezek mind kimaradtak.

A második félidőt a hamburgiak kezdték aktívabban, és a frissen beállt Zidan góljával – amely a nap találata is egyben – sikerült egyenlíteniük. A hamburgiak játékosa a kaputól 18 méterre átvett egy passzt, egy csellel becsapta védőjét, majd miközben ketten is csúsztak rá, kilőtte a bal felső sarkot.

A madridiak sorra cserélgették játékosaikat, és a 85. percben két fiatal, Callejón és Parejo összehozta a győztes gólt. Előbbi beadását utóbbi berobbanva fejelte a kapuba. A győzelem öt pontot jelentett a madridiaknak, ugyanis ebben a kupában a győzelemért járó három pont mellett minden gól után is jár pont.

A nap másik meccsén az Arsenal a Juventussal találkozott. A hazaiak bátrabban kezdtek, de a Juventus kontrái voltak a veszélyesebbek. A meccs egyetlen gólját a Barcelonával is hírbe hozott francia Trezeguet szerezte, aki egy szabadrúgásba piszkált bele másfél méteres lesről.

A játékvezető megadta a gólt. Két perccel korábban is lőtt egyet az Eb-ről lemaradt játékos, de azt még nem adták meg les címén. A hazaiak mindent megpróbáltak, de nem sikerült egyenlíteniük. Adebayor utolsó percben leadott lövése centikkel kerülte el a kaput.

Emirates kupa, eredmények:

Real Madrid–Hamburg 2–1 (1–0)

Gólszerzők: Van Nistelrooy (25.), Parejo (85.), ill. Zidan (53.)

Arsenal–Juventus 0–1

Gólszerző: Trezeguet (38.)

Vasárnap Juventus-Hamburg és Arsenal-Real Madrid meccseket rendeznek.

Rovatok