Index Vakbarát Hírportál

Mourinho: Kellene nekem Beckenbauer

2008. augusztus 5., kedd 07:46

Az Inter komoly sérüléshullámmal küszködik a Bayern elleni barátságos meccs előtt. Az biztos, hogy a milanóiaknak össze kell szedniük magukat, ha nem akarnak beleszaladni egy kellemetlen eredménybe.

Kedd este a második Beckenbauer-kupa keretein belül a Bayern München vendégül látja az Intert az Allianz Arenában. A bajor gárda számára ez lesz az utolsó erőpróba az új szezon kezdete előtt, miközben Mourinho együttese még csak a felkészülés elején jár.

„Még mindig csak abban a szakaszban járunk, amikor alkalmazkodni próbálok a játékosokhoz, és ők hozzám – nyilatkozta az fcbayern.de-nek a portugál tréner. – Sajnos jelenleg négy kulcsjátékosom, Samuel, Cordoba, Chivu és Ibrahimovic sérült, de dolgozunk azon, hogy készen álljunk az augusztus végi Serie A rajtra.”

Mourinho nem számíthat még Materazzira és Rivasra sem, így nem kis fejtörésbe kerül ütőképes védelmet összeállítani a Bayern elleni felkészülési meccsre.

„Természetesen mindent megteszünk majd a győzelemért, de Beckenbauerre nagy szükségem lenne a középhátvéd posztján" – tisztelgett sajátos stílusában a bajor klub elnöke előtt Mourinho.

A másik oldalon Klinsmann-nak is volt néhány kedves szava egykori klubjához, de nyilatkozatából az is kiderült: nem veszi fél vállról a találkozót. „Ez a mérkőzés roppant fontos a számunkra – fejtegette a német tréner. – Az Inter a világ egyik legnagyobb klubja, karizmatikus edzővel, José Mourinhóval a kispadon. Karl-Heinz Rumenigge és jómagam is lehúztunk pár évet Milanóban, nagyon várjuk már a meccset. Igazi csemege lesz ez a szurkolóknak.”

Rovatok