Index Vakbarát Hírportál

A legerősebb Barca kapott ki Krakkóban

2008. augusztus 27., szerda 10:49

Három csapat már főtáblás a Bajnokok Ligájában, veresége ellenére ott van a Barcelona, a Szlovákiában döntetlent játszó Juventus és a cseh bajnokot kiverő görög Panathinaikosz.

Az Artmedia és a Wisla gyakorlatilag már az odavágón elbukta a párharcot, mindkét gárda négy gólos hátrányból várta visszavágót. A lengyel bajnok kitett magáért és legyőzte a Barcelonát, míg az Artmedia döntetlenre végzett a Juventusszal.

Pozsonyban Fodrek gyorsan vezetést szerzett, de Amauri alig több, mint 10 perc múlva egyenlített. A 13 ezer néző legnagyobb örömére az Artmedia egy pillanatig sem adta fel, ha már a továbbjutást nem, legalább a győzelmet meg akarták szerezni. A 88. percben még akadt százszázalékos ziccere Vladimir Weiss csapatának, de Buffon hatalmasat védett, így maradt a döntetlen. A Juventus a 2005/2006-os szezon után szerepel ismét az elitkörben.

A Barcelona már nem járt ilyen szerencsével, de ők is magabiztosan léptek tovább. Guardiola a biztos továbbjutás tudatában sem pihentette sztárjait, a spanyolok gyakorlatilag a legerősebb összeállításukban léptek pályára. A brazil Cléber lőtte a Wisla győztes gólját, Maciej Skorza átadásából. Helyzetek akadtak a spanyolok előtt is, de Eto’o, Xavi és Henry is hibázott nagy helyzetben. A Barcelona biztos előnye tudatában könnyelműen és kevésbé motiváltan futballozott, a lengyelek teljesen megérdemelten nyertek.

A Panathinaikosz Prága után Athénban is legyőzte a Spartát. A csehek léptek fel agresszívabban, a 12. percben Kucera előtt adódott gólszerzési lehetőség, majd a hazaiak csapatkapitánya, Karagunisz hibázott ziccert. A második félidőben összekapta magát Henk ten Cate legénysége és a nagy nyomás az utolsó percekben érett be, a 90. percben Rodrigo Souza döntötte el a meccset.

Az UEFA Kupában két összecsapást rendeztek. Némi meglepetésre a Borac Cacak kiverte a Lokomotiv Szófiát és továbblépett a dán Nordsjaelland is, akik kétszer is 2-1-re verték a skót kupagyőztest, a másodosztályú Queen of South gárdáját. Mindkét csapat a legjobb 32 közé, vagyis az UEFA Kupa főtáblájára jutott.

Bajnokok Ligája, 3. selejtező forduló, visszavágók

Artmedia (szlovák)-Juventus (olasz) 1-1 (Fodrek 13., ill. Amauri 25., továbbjutott a Juventus, 5-1-es összesítéssel), Panathinaikosz (görög)-Sparta Praha (cseh) 1-0 (Rodrigo Souza 90., továbbjutott a Panathinakosz, 3-1-es összesítéssel), Wisla Kraków (lengyel)-Barcelona (spanyol) 1-0 (Cléber 52., továbbjutott a Barcelona, 4-1-es összesítéssel).
A többi mérkőzést szerdán játsszák.

UEFA Kupa, 2. selejtező forduló, visszavágók

Lokomotiv Szófia (bolgár)-Borac Cacak (szerb) 1-1 (Atanaszov 17., ill. Sztojanovics 36., 11-esből, továbbjutott a Borac, 2-1-es összesítéssel), FC Nordsjaelland (dán)-Queen of South (skót) 2-1 (Bernburg 85., 90., ill. Harris 2., továbbjutott a Nordsjaelland, 4-2-es összesítéssel). A többi mérkőzést csütörtökön játsszák.

Rovatok