Index Vakbarát Hírportál

Nagy sztárokat vágtak ki a nagycsapatok

2008. szeptember 2., kedd 14:12 | aznap frissítve

Nagynevű játékosokat hagytak ki a csapatok BL- és UEFA-kupa-kereteiből az edzők. Nesta a Milanból, Crespo az Interből hiányozhat nagyon, meglepetésre bekerült viszont a Juventusba az épphogy megtűrt Tiago.

Az átigazolási piac lezárása egybeesett a BL- és UEFA-kupa-keretek leadásának határidejével. Néhány fontos kimaradóról, több meglepetésre a keretbe kerülőről és a döntések lehetséges okairól írunk.

A legmeglepőbb hír az AC Milan UEFA-kupa-keretéből kimaradó Alessandro Nestához kapcsolódik. A Védelmi Miniszter becenevű játékos mögött meglehetősen sikertelen időszak áll, a tavalyi szezonban nem volt meggyőző, a nyáron pedig kiderült, makacs hátsérüléssel bajlódik. A Milan orvosai közölték, aggodalomra semmi ok, nem komoly a dolog.

A Milan orvosi stábjának már nehezen hisz az ember (erről bővebben a félrekezelt Ronaldo és a feleslegesen megműtött Kaká tudna mesélni), ehhez újabb adalékként szolgált az újabb hír, miszerint Nesta sérülése annyira azért feltétlenül komoly, hogy a középső védőkből egyébként is rosszul álló klub kénytelen lesz lemondani a rutinos hátvéd szolgálatairól az UEFA-kupában.

Az Inter a BL-re készül, és keretének erejéből adódóan kénytelen volt lemondani néhány játékosa szolgálatairól. José Mourinho nem nevezte Crespót, Rivast, Dacourt-t és Samuelt, igaz, az Inter meglehetősen könnyű csoportba került, továbbjutása esetén pedig újabb játékosokat nevezhet az egyenes kieséses szakasz kezdetén. Ennek ellenére a kimaradók között találunk érdekes neveket.

Crespo például Ibrahimovic mellett és akár helyett is remek játékra képes, a svéd tavaly is többször bajlódott sérüléssel, így nagy kockázat kihagyni. Samuel február óta sérült, egy másik középső védő, Rivas valóban nem világsztár a posztján, Dacourt szintén sérüléssel bajlódik. A francia játékos kimaradása azért is meglepő, mert egészségesen nagyon fontos része lehet az Inter játékának, ugyanis a középpályások közül egyelőre látványosan hiányzik valaki, aki passzolni is tud.

A Chelsea-be jövő héten visszatér Didier Drogba, aki tegnap már játszott egy órát a londoniak tartalékcsapatában, és mivel panaszmentes volt a térde, benevezték a BL-sorozatba. Egy ideig nem volt biztos, hogy így lesz, a játékos nem csinált titkot abból, hogy távozni szeretne, Scolari pedig jelezte, az elefántcsontparti csatárnak meg kell küzdenie a helyéért Anelkával. Drogba maradt, a Chelsea tavalyhoz hasonlóan idén is a sorozat egyik esélyese.

Végül valakiről, akivel kapcsolatban az okozott meglepetést, hogy bekerült csapata BL-keretébe. A portugál Tiago a nagy várakozásokkal ellentétben egyáltalán nem vált be a Juventusnál, a vezetők nem is csináltak titkot belőle, hogy szeretnének megszabadulni a magas fizetésű középpályástól. Jöttek is az ajánlatok, de Tiagónak egyik sem felelt meg, így a Juventusnál maradt.

A vezetőkkel folytatott utolsó, elkeseredett vitájának záróakkordjaként a játékos a tiltakozás furcsa módját választva bezárta a vécébe a Juventus elnökét, Giovanni Cobolli Giglit, akit egy órával később Del Piero szabadított ki. Az elnök nem értékelte a poént, szinte követelte a játékos eltávolítását. Ranieri edző ennek ellenére benevezte a BL-be a portugál játékost, aki a hírek szerint azért mondott nemet az Evertonnak (meg a Tottenhamnek és a Monacónak is), mert a BL-ben akart játszani.

Rovatok